Ми у Facebook
22.11.2016, 14:30

Рівнянин здобув два срібла на Кубку європейських націй [+Фото]

Спортсмен із Рівного Андрій Мартинюк завоював срібну нагороду на Кубку європейських націй зі спортивної боротьби. Рівнянин поступився лише у фіналі змагань у ваговій категорії до 59 кг. До індивідуальної медалі рівненський борець також додав нагороду, здобуту в командному заліку.
«Після Кубку європейських націй ми будемо готуватися до чемпіонату України, який проходитиме в січні 2017 року. За результатами цих змагань буде можливість поїхати на чемпіонат Європи в Угорщину, що планується в березні», - пояснив тренер спортсмена Петро Нагорний, заступник начальника управління у справах молоді і спорту Рівненської ОДА.

Водночас, за словами тренера, Андрій Мартинюк є реальним кандидатом на наступні Олімпійські ігри.

Це перша доросла нагорода рівненського спортсмена на міжнародній арені. До цього Андрій мав численні здобутки серед кадетів та юніорів в Україні.

Змагання пройшли в Бухаресті (Румунія) 18-19 листопада.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА, серед збірних країн-учасників були Польща, Болгарія, Грузія, Румунія, Україна. Загалом у турнірі взяли участь 63 борця. Натомість в УНН повідомили, що на Кубку європейських націй змагалося 96 учасників із десяти країн.

У командному заліку українська збірна стала срібним призером змагань, вигравши у поляків та румунів. Медальний результат крім Андрія Мартинюка (59 кг) показали також українці Віталій Фуглаєв (66 кг), Денис Дем’янков, Руслан Ісрафілов (обидва – 71 кг), Микола Дараган (75 кг), Ярослав Фільчаков, Андрій Антонюк (80 кг), Юрій Шкрюба (85 кг), Євген Савета (98 кг) і Микола Кучмій (130 кг).

Також у Бухаресті за Кубок європейських націй змагались найсильніші європейські команди з вільної боротьби. Українська чоловіча команда потрапила у підгрупу А, де їхніми супротивниками були команди Грузії та Румунії. Жіноча змагалась у групі А з командами Росії та Угорщини. Обидві українські команди посіли третю сходинку п'єдесталу.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Збірна Рівненщини з греко-римської боротьби стала кращою на Чемпіонаті України

На Першості Європи з греко-римської боротьби рівненчанин здобув бронзу














На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ