Ми у Facebook
27.11.2016, 14:00

Поради рівнянам: які штами грипу атакуватимуть цієї зими

Цьогоріч МОЗ України прогнозує поширення трьох штамів ГРВІ.
Тож, українців закликають готуватись до атак грипу В («Брісбен»), H1N1 («Каліфорнія») та H3N2 («Гонконг»).

Профілактика грипу та інших гострих респіраторних інфекцій (ГРІ)

«Брісбен» – найменш небезпечний із трьох штамів захворювання, втім його найважче діагнотстувати. Він не викликає серйозних ускладнень, хоча й становить певний ризик для людей, що мають такі хронічні захворювання, як гайморит, хвороби серцево-судинної, ниркової й ендокринної систем, схильність до пневмоній.

Зазвичай хворий відчуває озноб, головний біль і біль у м’язах, слабкість, у нього підвищена температура, кашель та нежить.


"Наступного разу викликайте не "швидку", а священика", - рецепт від рівненських медиків


«Каліфорнія» (відомий нам як «свинячий грип») – небезпечний штам вірусу, що може викликати укладення. Це може бути важка форма синуситу, запальні процеси в оболонці мозку, що можуть призвести до смерті. Підвищений ризик отримати ускладнення від цього виду грипу мають люди з цукровим діабетом, серцево-судинними захворюваннями, схильністю до пневмоній і бронхітів.

Симптоми: температура, озноб, кашель, ангіна, голвоний біль, втома, в окремих випадках – нудота і шлунково-кишкові розлади.

«Гонконг» - найменш досліджений серед штамів грипу, які очікуються цього сезону в Україні. Найнебезпечнішим він вважається для літніх людей, вагітних жінок та дітей дошкільного віку. Цей вид грипу може загострювати серцево-судинні хвороби, а також викликати такі ускладнення, як пневмонія, бронхіт чи загострення бронхіальної астми.

Саме до цього грипу в українців ще не вироблений імунітет, тому медики прогнозують розвиток епідемії.

До симптомів H3N2 належать висока температура, озноб, різка слабкість, ломота в кістках і м’язах, почервоніння очей, сильний головний біль та першіння або біль у горлі.





На правах реклами