Ми у Facebook
28.11.2016, 19:30

Як планшети і телефони впливають на рівненських дітей

Джерело фото: mors.in.ua

Планшети, телефони, комп'ютери уже давно стали частиною повсякденного життя не лише дорослих, а й дітей. Але чи справді всі ці новинки техніки потрібні нашим дітям?
Насправді, багато батьків навіть не підозрюють, що користування сучасними електронними пристроями може зашкодити дітям навіть більше, ніж фільми жахів. Чим? Спробуємо розібратися.

1. В першу чергу користування новинками техніки негативно впливає на роботу мозку. Яскраве світло від моніторів блокує вироблення мелатоніну - гормону, що відповідає за регулювання добових ритмів. Це в свою чергу може спричинити гормональний збій та запальні процеси в мозку. Крім цього, користування такою технікою змушує мозок збуджуватися, а відтак спричиняє порушення сну дитини.

2. Залежність. Напевно вам не раз доводилося чути про Інтернет-залежність. Так-от, така сама залежність виникає і від користування сучасною технікою. Дитина, яку постійно оточують різноманітні гаджети, все частіше поринає у віртуальний світ і віддаляється від реальності, а коли її позбавляють "улюблених іграшок", стає замкнутою та агресивною.

3. Депресія. За даними досліджень яскраве світло монітора в нічну пору може стати причиною депресій і навіть суїцидів. Варто не тільки заборонити користування електронними пристроями вночі, а й забрати їх з приміщення, де сплять діти.

4. Стреси. Вчені стверджують, що збудження, яке виникає під час користування планшетами, телефонами може призвести до частих стресів, підвищеної дратівливості.

5. Зниження фізичної активності. Сучасні гаджети часто заміняють активне дозвілля дитини, а відтак не дозволяють організму нормально розвиватися. Погодьтеся, прогулянки на свіжому повітрі та спорт куди корисніші за користування планшетом.

Звісно, у сучасному прогресивному світі дуже важко заборонити дітям користуватися електронними пристроями, але пам'ятайте - все має бути в міру. Краще не йти в ногу з модою, але бути здоровими!

Читати також:

Діти перед телевізором: ФОТО для батьків

Як відволікти дитину від телевізора?

Відеоігри можуть спровокувати гіперактивність у дітей





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ