Ми у Facebook
29.11.2016, 14:03

Дієва програма підтримки підприємництва представлена на Рівненщині

Обласна влада Рівненщини закликала долучитися до підтримки підприємництва усі банківські установи, що працюють в регіоні, - про це під час бізнес-форуму наголосив заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко.
В свою чергу влада запровадить дієвий механізм компенсації відсотків за банківськими кредитами, в разі створення нових робочих місць.

25 листопада програму підтримки підприємництва “Країна Успішного Бізнесу (КУБ)” презентував генеральний партнер заходу - ПриватБанк. Захід відбувся в рамках другого етапу Мінародного Бізнес-Форуму “Велике Рівне. Інвест потенціал”, організованого за підтримки Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненського міського ради.

Програму представив директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко. За його словами, програма передбачає вирішення актуального для Рівненської області питання безробіття. Як він зазначив, на допомогу з безробіттям область щорічно витрачає 200 млн грн. Вирішити проблему, на його переконання, можна буде за рахунок створення місцевими підприємцями нових робочих місць. Очікується протягом двох років створити в Україні 1 млн робочих місць, причому уже на сьогодні завдяки розпочатій програмі підтримки, на розвиток національної економіки на новостворених робочих місцях, почали працювати 79 тисяч громадян.



Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час виступу на форумі запевнив, область готова до співпраці з фінансовими установами. Він зазначив, що на сьогоднішній день для бізнесу надзвичайно мало інструментів, які можна використовувати через високі кредитні ставки. Якщо, зі сторони банків, будуть запроваджуватись такі кредитні програми, подібні до програми, яку для розвитку бізнесу запропонував ПриватБанк, то це в першу чергу стимулюватиме розвиток бізнесу. Він вважає, що саме на даному форумі слід презентувати такі програми.

- Ми дуже вдячні Приватбанку за те, що він виступив каталізатором у цьому процесі. І, напевне, він буде основним партнером тому, що основна база підприємців є клієнтами цієї програми. Механізм реалізації є надзвичайно прозорим. Він полягає в тому, що підприємець щомісяця відповідно до кредитної програми сплачує банку відсоток, і значна частина (це може бути півтори-дві облікові ставки Національного банку) повертається за кошт обласного бюджету. Проекти обиратимуться у відкритому режимі, на конкурсній основі. Ми готові забезпечити співпрацю в першу чергу з банком, який справді нам продемонстрував готовність до реальної співпраці, - зазначив під час проведення форуму заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.



Для покращення роботи підприємців, та розвитку власної справи під час форуму працювали фінансові експерти ПриватБанку з облуговування клієнтів малого та середнього бізнесу. Учасники мали можливість отримати з перших вуст корисні інструменти для спрощення операційної діяльності, індивідуальні консультації від фахівців з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу, еквайрингу.

Національна програма розвитку малого бізнесу «Країна підприємців» успішно працює на Рівненщині. На даний момент підтримку знайшли більше 140 проектів малого бізнесу на загальну суму 12.1 млн грн. Щоб стати учасником національної програми «Країна підприємців», достатньо зареєструватися на сайті програми kub.pb.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ