Ми у Facebook
29.11.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Як виростити чорний перець вдома

Цю корисну спецію можна вирощувати і на підвіконні. А насіння - взяти в будь якому продуктовому магазині.
Чорний перець корисний людям з серцево-судинними хворобами, адже він ефективно очищає судини та розріджує кров. Подейкують, що цілим кораблем цієї спеції відкупилися римляни від завойовників у V столітті.



Чорний перець - тропічна рослина, але її можна вирощувати дома, вона добре зимує на підвіконні. Для посіву слід відібрати найбільші горошини та замочити їх на добу. Догляд за посівами полягає в підтримці температури 24-28°С та поливі. Перець любить і високу вологість повітря, тому крім поливу, рослини ще обприскують два рази на день м'якою відстояною водою. Коли з`являться перші справжні листочки - рослини варто висаджувати у горщики. Для субстрату треба взяти в однакових пропорціях листову землю, дернову, перегнійну та пісок. Чорний перець - це деревоподібна ліана, яка потребує підпори.


Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)

Перець любить яскраве розсіяне світло. Вирощувати його краще біля східних та західних вікон. В період активної вегетації ця рослина любить температуру повітря близько 20-25 градусів. Зимою ж перець рекомендують тримати при температурі +18, але не нижче +16. При температурі менше 10 градусів за Цельсієм, рослина гине.



З весни до осені чорний перець поливають рясно, м`якою відстояною водою, у міру підсихання верхнього шару субстрату. Зимою варто поливати помірно. Пересушування, як і перезволоження, дуже шкідливі для рослини.

Дача. Сад. Город: Де і як зберігати насіння до весни

Плодоносити перець почнинає на другий рік. Доречі білий перець - це той самий чорний перець, але очищений. Для отримання білого перця, свіжозібрані плоди замочують у воді приблизно на тиждень. Коли оболонка розм'якшується її відділяють і сушать зернята в такому вигляді. А зелений перець отримують з недозрілих плодів чорного перця, але сушать його, не на сонці.



Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

Дача. Сад. Город
















На правах реклами