Ми у Facebook
01.12.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Вирощуєм вдома лавр благородний

Це не лише популярна спеція, а й ліки від багатьох хвороб. А ще - красива та невибаглива домашня рослина.

Важко знайти господиню, в якої не знайдеться вдома лаврового листа. Та не лише в кулінарії використовують цю рослину. Багато лікувально-профілактичних засобів, на основі лавра, можна зробити навіть в домашніх умовах. Він не лише освіжає повітря, але й чудово очищає його від шкідливих домішків і токсичних речовин. Вдихати аромат лавра корисно при хворобах кишківника та дихальних шляхів. А його масло допомагає при цукровому діабеті, подагрі, паралічі, артириті і ревматизмах.


Розмножується лавр благородний живцями. Використовують молоді пагони довжиною 6-8см, листочки перед цим видаляють. Для живців треба зробити міні тепличку і підтримувати температуру +16-+20. Пришвидшити процес укорінення можна застосовуючи стимулюючі засоби, які продають у будь якому спеціалізованому магазині. Там же можна і придбати грунт для квітів, який підійде для вирощування лавра в домашніх приміщеннях. Так як дерево росте повільно, то пересаджувати його можна один раз на 2-3 роки.






Лавр, що росте в квартирах і будинках, крім стандартних процедур, любить обрізку. Крону можна сформувати в будь яку декоративну форму. Робити це краще наприкінці літа, адже в серпні закінчується вегетаційний період рослини. А ще лавр полюбляє обприскування і підвищену вологість. Лаврове дерево любить провітрені приміщення, але як більшість кімнатних рослин чутливе до протягів.
При елементарному догляді за лавром, він зможе прожити у вас близько 15 років.


Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Дача. Сад. Город. Як розмножити горіхи з насіння

Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)

Дача. Сад. Город. Як виростити чорний перець вдома

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ