Ми у Facebook
09.12.2016, 12:00

Студенти попросили в обласної ради півмільйона на спорт

Громадська організація спортивного студентства Рівненщини звернулася до Рівненської обласної ради з проханням виділити 520 тисяч гривень на участь у спортивних заходах. До цієї громадської організації здебільшого входять студенти НУВГП, МЕГУ та Острозької академії.
Як повідомляє «Радіотрек», депутат облради Алла Черній відзначила, що для бюджету області це серйозні кошти. А оскільки можливості у ВУЗів, де навчаються студенти-спортсмени різні, то це питання можна було б вирішити шляхом співфінансування.

Зокрема, це питання, серед іншого, обговорювала голова гуманітарної комісії облради Алла Черній із студентами рівненських ВНЗ під час круглого столу на тему проблем студентського самоврядування Поряд з давно відомими студентськими проблемами (як от працевлаштування чи хабарництво у ВУЗах) нині у зв’язку з війною на сході України постали нові.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Відключення світла у Рівному завадило студентам зіграти у волейбол

Студенти РДГУ відзначили Міжнародний день спорту

«Є такий закон про те, що діти учасників АТО мають право на безкоштовне проживання у гуртожитку, безкоштовне користування послугами Internet і так далі. Цей закон є, але в ньому не прописано, хто повертатиме кошти. Ця проблема існує вже місяць. Поки що просто збираємо заяви, щоб було видно, що ми зверталися. І нам прийшло на одного хлопчину лист-повернення, де написали, що закон є, але ніхто не прописав механізм повернення коштів», - розповів заступник голови студради НУВГП Андрій Савлук.

Лише у НУВГП з такою проблемою через студраду звернулося семеро осіб. Студради інших університетів підтверджують, що така проблема існує, і вона вже набула загальнодержавного масштабу.

Нагадаємо, нещодавно аварія на однієї з підстанцій Рівного стала причиною глобального відключення електроенергії у місті. Ця подія внесла небажані корективи у розклад матчів студентської Ліги України. Студентські команди зіграли тільки два матчі з трьох у перший день 1-го туру.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ