Ми у Facebook
13.12.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Вирощуєм розмарин на підвіконні

Не всі знають, що цю корисну спецію можна вирощувати вдома.
Цей хвойно-камфорний, солодкуватий запах і гостро-пряний смак вдало доповнює страви з баклажанів, грибів, квасолі чи капусти. Підходить як до м`яса, так і до фруктових салатів. Додають цю спецію навіть у чай. Між тим розмарин можна застосовувати не лише в кулінарії. Ця рослина має й лікувальні властивості. Листя розмарину багате смолами й ефірними маслами, а також містить до 20% камфори. Тому розмарин використовують при лікуванні спазмів і запальних реакцій, серцево-судинних захворюваннь, хвороб печінки та ін.



В кімнатах, де росте розмарин, набагато менше бактерій-збудників хвороб. Цю рослину, як м`яту та лаванду рекомендують вирощувати в дитячих кімнатах. Розмарин ароматизує та освіжає повітря. Розтерті листочки розмарину додають у воду для миття підлоги, після такого прибирання надовго зберігається приємний запах в помешканні.



Розмарин можна посіяти. Та спочатку слід вибрати правильний горщик. Рекомендують брати не пластиковий, а глиняний виріб. Коренева система середнього куща розмарину може перевищувати 50 см - це слід враховувати при виборі розміру ємності. Щодо грунту, то краще підійдуть нейтральні або слаболужні субстрати.

Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)

Перед посівом треба добре полити земельку. Насіння розсипати на поверхні грунту, присипати його не треба. Пілся цього, горщик обгорнути поліетиленовою плівкою і зробити декілька дірочок для доступу повітря. Через 7 днів плівку можна буде зняти. Якщо за 3 тижні насіння не зійшло - посів доведеться повторити.



Розмарин можна розмножувати і живцями. Якщо їх поставити в стакан з водою чи у пісок, який періодично зволожувати - корінці з`являться через 2-3 тижні. Коли помітите, що пагінець почав рости - відщіпніть верхівку, аби стимулювати ріст гілочок.

Дача. Сад. Город. Як виростити чорний перець вдома

Розмарину потрібно багато світла, тому тримати його краще на південних чи східних вікнах. При цьому, приміщення потрібно регулярно провітрювати. Розмарин любить швидше посуху, аніж перезволоження. Поливати рослину рекомендують з розпилювача.

Дача. Сад. Город. Вирощуєм вдома лавр благородний

Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

Дача. Сад. Город: Де і як зберігати насіння до весни







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ