Ми у Facebook
13.12.2016, 16:23

Сучасне медичне обладнання та техніка - запорука ефективного лікування

Якість лікування в медичних закладах, залежить не тільки від кваліфікованості лікарів різних областей, але і від рівня технічного устаткування лікарень. На сьогоднішній день без медичного обладнання, лікарі були би наче “без очей”.
Використання медичного обладнання та техніки починається ще з навчання майбутніх спеціалістів. Їх вчать на спеціальних тренажерах, які мають вигляд людини, а саме: де знаходяться органи тіла, як робити масаж серця, штучне дихання і інші, скажімо так, базові речі. Навіть на такому, достатньо примітивному рівні техніка надає нам неабияку допомогу. Але це, як кажуть, тільки вершина айсбергу.

Діагностика і лікування

Зараз в кожній лікарні, є як мінімум діагностичне медичне обладнання, яке може виявити хворобу на ранньому етапі. Такого не могли уявити собі лікарі навіть початку 20 століття, прогрес зайшов настільки далеко, що на етапі зародження, можна виявити навіть рак, натиснувши декілька клавіш. До даного типу обладнання можна віднести УЗІ, рентгени, комп’ютерні томографи та інші види устаткування.

Але за допомогою сучасного обладнання, можна не тільки діагностувати захворювання, але і повністю його позбуватися на стадії його зародження. Наприклад, ендохірургічне обладнання може діагностувати і лікувати пацієнта, не прибігаючи до серйозного ушкодження тканин.

Сучасне обладнання відкрило нові горизонти в діагностиці та лікуванні хвороб. Те що ми зараз можемо вилікувати майже кожен недуг, це справжній технічний прорив в медицині.

Окремо можна сказати про апарати підтримки життя. Це дійсно унікальні пристрої, без яких рівень смертності у сучасній медицині був би набагато вищий. До такого обладнання відноситься наприклад, апарат штучного дихання, штучної вентиляції легень та штучного кровообігу. Без застосування цієї техніки, шанс вижити,наприклад, після важкої аварії, був би мізерний.

Кожен рік, разом з ростом рівня технічного устаткування лікарень, росте і середній рівень життя людини, адже це сильно пов’язані між собою фактори.

Медична допомога не виходячи з дому!

Добре, давайте трохи відійдемо від медичного устаткування в лікарнях. Адже, у нас у кожного в домі є якесь просте, але все ж таки медичне устаткування. Воно робить наше життя легшим, адже нам не треба кожного разу бігти до лікаря, якщо наприклад, хочемо поміряти тиск. До речі про тиск, сучасні тонометри дозволяють точно дізнатися про свій тиск та пульс, а особливо це важливо для гіпертоніків. Тепер, купуючи медичне обладнання на сайті medika.kiev.ua не потрібно кожного разу йти до лікаря. Навіть така проста річ як ваги, неабияк допомагають людям з зайвою вагою.

Шлях до спрощення

Ці речі здаються нам звичайними, ми вже звикли до них, але декілька десятків років тому все було набагато складніше і довше. Медицина, в загальному значенні цього слова, йде до всебічного спрощення. І скоріше за все, через декілька років нам буде здаватися дивним, що раніше операції робили хірурги.





На правах реклами