Ми у Facebook
13.12.2016, 15:01

Що таке суміші для підлоги?

До недавнього часу стяжки для підлоги виготовляли класичним методом – з суміші цементу та бетону. Це була досить кропітка праця, адже нанесену на підлогу суміш, треба було ще й ідеально вирівняти.
Навіть не кожен професіонал міг ідеально виконати цю роботу. Якщо ж це не зробити, то майбутня підлога, м’яко кажучи, буде нерівною. Адже, деякі види покриття для підлоги потребують ідеально рівної поверхні. Найпростіше вирішити це питання, допоможуть самовирівнюючі суміші для підлоги.

Особливості самовирівнюючої суміші

Найголовнішим плюсом використання цієї суміші – є швидкість і відносна простота використання. Їх використовують як базовий шар, на який вже потім кладеться, скажімо так, фінальна підлога. Наносять ці суміші на сухий бетон.
Загалом існує два види самовирівнюючих сумішей, і відрізняються вони насамперед своїм складом, бувають зі складом на основі цементу, та з ангідридним складом. Основними відмінностями двох цих типів сумішей є, по-перше, рівень вологості приміщення де їх можна використовувати, а по-друге, швидкість висихання нанесеної суміші.

1. Покриття на основі цементу. Такі типи сумішей є найбільш популярними, адже мають досить широкий спектр використання. Наносять ці суміші товщиною від 5 мм і до 4 см. Такі суміші надійні і довговічні, скажімо так, нанесли один раз і забули. Також, їх вагомим плюсом є те, що цей вид сумішей можна використовувати у приміщеннях з будь-якою вологістю. Їх можна використовувати навіть у підвальних приміщеннях, які відрізняються підвищеною вологістю. Єдиним їх недоліком вважають відносно довгий час висихання.

2. Покриття з ангідридним складом (на гіпсовій основі). Головним мінусом цього виду сумішей, є його чутливість до вологи. Його категорично не можна використовувати у вологому приміщенні, адже в його складі знаходиться гіпс, який не найкраще переносить вологу. Але є і плюси – швидкість висихання. І все знову ж таки через, присутність у складі гіпсу. Шар цього матеріалу наносять в 3 - 9 сантиметрів. Ці суміші зазвичай дешевші від покриттів на основі цементу.

Яку суміш мені вибрати?

Перед покупкою суміші, Ви перш за все повинні визначитися з параметрами Вашого приміщення: де воно знаходиться, що в ньому буде, яка в нього площа. Вже відштовхуючись від цих параметрів Ви можете вибрати підходящу для Вас суміш. Але все ж таки, головний параметр – це рівень вологи. За умови, що Ваше приміщення сухе, використовуйте гіпсові або цементні суміші. Якщо ж, є хоча б натяк на вологу, беріть тільки цементні суміші. Суміш, яка підійшла особисто Вам, можна замовити в інтернет-магазині будматеріалів konstruktiv.kiev.ua.

Одним з важливих плюсів обох видів сумішей, є їх екологічність, вони не як не впливають на самопочуття людини. Також, можна відмітити їх міцність та гнучкість.

Підсумки

Якщо Ви не хочете витрачати багато часу, вирівнюючи підлогу класичним методом, самовирівнюючі суміші – Ваш вибір! Якщо Ви робите ремонт в невеликому приміщенні, можете навіть без допомоги спеціаліста, легко нанести покриття, зекономлячи при цьому час та гроші.





На правах реклами