Ми у Facebook
13.12.2016, 14:07

Як приготувати кальян на овочах?

Культура куріння кальяну досить сильно увійшла у наше життя. Популярність цього способу куріння росте в нашій країні ледь не кожен день. Якщо до недавнього часу, кальян був досить екзотичним способом “попускати кільця”, то тепер без нього не обходиться жодна вечірка.
Через це, здивувати ваших друзів якимось новим смаком, вже не така проста задача.

Тому все більшої популярності набуває новий вид кальяну – кальян на овочах. Тож повірте, ваші друзі точно будуть здивовані таким незвичайним кальяном.

Плюси і мінуси такого кальяну

Такий кальян, на відміну від звичайного, має ряд переваг, але і без декількох недоліків не обійтись.

Основними плюсами, є:

- Чаша з фрукту нагрівається набагато довше, на відміну від звичайної фарфорової чаші, тож сам тютюн тліє значно довше. Через це процес куріння може розтягнутися на 2 години, що беззаперечним плюсом.

- Фрукт, який виконує роль чаші, доповнює смак тютюну, тож Ви отримаєте більш насичений та солодкий смак.

- Ззовні, це виглядає досить незвичайно та оригінально.

- Ви можете компонувати різні види фруктів і тютюну, кожен раз відчуваючи новий дивовижний смак.

Але і є деякі незначні недоліки:

- Для такого кальяну Вам знадобиться трохи більше вуглин і тютюну.

- Ви маєте підтримувати постійно високу температуру вуглин, адже сам фрукт, на відміну від звичайної чаші, забирає на себе більше тепла.

- Проте, всі ці мінуси незначні, тому що відчуття і смак які Ви отримаєте не зрівняються із звичайним кальяном.

Які фрукти вибрати?

Тут все залежить від фантазії і кількості чоловік в компанії. Найчастіше використовують: яблуко, грушу, грейпфрут, диню і навіть ананас. Зазвичай не використовують фрукти по типу мандарин чи бананів, адже вони не витримують постійного жару від вуглин. Також не варто використовувати будь-які овочі, вони тільки зіпсують смак тютюну, нічим його не насичивши.

Для двох чи трьох людей, підійде кальян з яблуком або грейпфрутом. Якщо ж вас четверо і більше, тоді Ваш вибір кальян з ананасом, зазвичай такого кальяну для великої компанії вистачає на 2 години.

Як зробити такий кальян?

Все дуже легко і не сильно відрізняється від приготування звичайного кальяну, отже приступаємо:

1. Підготуйте свій кальян. Промийте його водою, щоб прибрати непотрібні запахи.

2. Далі налийте в колбу чисту холодну воду, щоб вона досягала рівня трубки.

3. Для кальяну Вам потрібен твердий фрукт, який не розлізиться за час куріння, тож для першого разу, можете наприклад, взяти грейпфрут.

4. Зріжте верхню частину фрукту та очистіть його середину, але не повністю, залиште десь 1 – 1.5 сантиметри м’якоті з усіх боків. У Вас має вийти щось схоже на конус.

5. В нижній частині зробіть отвір. Далі можете закрити дно фольгою і зробити в ній декілька отворів, а можете вставити трохи вище отвору декілька зубочисток, на які Ви будете класти тютюн, повинно вийти щось схоже на решітку.

Ну і на сам кінець Вам треба викласти заздалегідь підготовлений тютюн у фруктову чашку так, щоб вона буда майже повною. Вугілля радять розмільчити, а вже потім викласти у чашку.

Звісно, якщо у Вас дома ще нема кальяну то замовити його можна на сайті amystore.com.ua.







На правах реклами