Ми у Facebook
16.12.2016, 16:01

Вживані авто з Європи знову можуть подорожчати

Мінекноміки винесе на розгляд Кабміну порядок тимчасового збільшення ввізного мита на легкові автомобілі з Європейського Союзу.
Згідно з повідомленням прес-служби Мінекономрозвитку, метою прийняття зазначеного механізму спеціальних заходів є підтримка вітчизняної галузі легкового автомобілебудування в результаті поступового зниження ставок ввізного мита на легкові автомобілі походженням з ЄС.

В Україну повертаються афери з виграшем авто

Так, ставки планують збільшити на 10%, але не вище ставки ввізного мита, що діяла в 2015 році на легкові автомобілі походженням з ЄС.

Згідно з повідомленням, спеціальні заходи можуть бути застосовані в разі, якщо сукупний обсяг імпорту в Україну легкових автомобілів походженням із ЄС протягом року досягає 45 тис. одиниць, а його питома вага в споживанні на внутрішньому ринку становить понад 20%.

За даними міністерства, обсяг імпорту в Україну легкових автомобілів з країн ЄС склав у 2015 році 38,9 тис. штук, а за 9 місяців 2016-го ─ 30,6 тис. штук.

«Таким чином, якщо у вересні 2017 року, наприклад, кількість імпортованих в Україну легкових автомобілів досягне 45 тис. одиниць і при цьому будуть дотримані інші вимоги, після консультацій з ЄС Україна матиме можливість підняти ставку ввізного мита до 10% виключно на період до кінця 2017 року», ─ йдеться в повідомленні.





На правах реклами