Ми у Facebook
17.12.2016, 16:30

На Рівненщині у будинках селян оновлюються та кровоточать ікони

Чудо оноволення зафіксували у селі Чудель Сарненського району.
Чорно-білі зображення святих стали кольоровими ще 2006 році в будинку 86-річної Марії Абрамчук. Цікаво, що й нині диво Господнє не покидає набожну домівку – в Абрамчуків і досі оновлюються образи.

– Ввечері помолилася Богу, то нічого такого не бачила, – розповідає пані Марія. – А вранці встаю, щось у нас так половина Спасителя червоного. Як огонь, став червоний. Я окуляри вдягла – те саме. Придивилась, як хто розкрасив ікону.

Історії зцілення від чудотворної ікони "Призри на смирення"

Потім аналогічні зміни жінка помітила на іконі Божої Матері, образ ніби оновився. Пані Марія розповідає, що першими оновились вінчальні образи сина, а згодом яскравими кольорами засяяв образ Діви Марії.

"Корона Діви Марії почервоніла, німб пожовтів, а доповнив диво хрестик, якого тут раніше взагалі не було", - каже жінка.

Після поголосу про чудо до хати з’їхалися священики, щоб відправити службу біля оновлених образів. А за ними – віряни, аби прихилити голову перед святинею.

– Тоді побачили, що на іншій іконі рука Спасителя піднялася, бо була геть низько. Батюшки підтвердили, що справді помінявся образ і рука стала вище, – каже Марія Абрамчук.

ФОТО - На Рівненщині замироточила ікона Ісуса Христа

Диво Господнє не покинуло оселю Абрамчуків і досі – нещодавно пояснішав лик Спасителя, що висить у кутку кімнати. Жінка купила образок декілька років тому в церкві, щодень молилася перед ним, а тепер почала помічати, що ікона блищить, випромінює світло й самі фарби стали яскравішими.

За одну ніч у Чуделі новими фарбами заграли також давні ікони в оселі Жуків. І не тільки ікони, але й рамки та фольга на них стали ніби новими. Господиня Зоя Жук розповідає, під час ремонту образи поклали на шафу. Коли ж хотіли повісити їх на звичне місце, здивувались: ікони стали червоні, а фольга повністю обновилася. Зоя Олексіївна повідомила про це батюшку, відтак, ікони вирішили занести до церкви.

– Коли почали нести, то побачили, що рамки стали липкими, з них ніби точився червоний сік. У людей, які торкалися до рам, на руках лишалися червоні плями, – пригадує Зоя Олексіївна.

Диво сталося й у помешканні родини церковного старости Михайла Мелещука. Чоловік побачив, що його вінчальні ікони, яким більше 60 років, обновилися. Всі оновлені образи занесли на якийсь час до місцевої Свято-Успенської церкви, куди приклонитися до святинь звідусіль з’їжджалися віряни. Потім родини, в котрих сталося оновлення, забрали ікони по домівках.

Настоятель храму отець Сергій не пригадує, щоб траплялися випадки, коли біля цих ікон хтось зцілився.

– Намісник Рокитнівського чоловічого монастиря архімандрит Феофан, побачивши ікони, сказав, що то дійсно оновлення – таки Боже диво, а не підробка, – каже священик. – Господь закликає людей скинути із себе земну гріховність і наблизитися до Нього. Мене тішить, що диво спостерігають набагато більше, ніж двоє чи троє прихожан. І в такі хвилини ми насамперед повинні пам’ятати про страх Божий і з тремтінням у серці молитися й уповати на його милість, бо ж на все воля Господа.

За матеріалами "Віник і К"





На правах реклами