Ми у Facebook
20.12.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Попіклуємось про запаси

В підготовці до новорічних свят можна закрутитись і проґавити момент, коли почне псуватись урожай у підвалі.
Треба не лише, регулярно переглядати овочі й фрукти у погребі, а й підтримувати постійний температурний та вологісний режим у сховищі. Ціна недбалості в цьому питанні може бути високою. У підвалі добре мати термометр чи психрометр, але часом, і без спеціальних приладів, можна побачити ознаки надмірної вологості у приміщенні. В такому разі необхідно його провітрити і встановити ящик з негашеним вапном - воно здатне поглинати водяні пари з повітря. Якщо ж у приміщенні надто сухо - можна поставити ящик зі зволоженим піском. Варто зазначити, що нормальна вологість у сховищі - це 85-95%. А температура має триматися в районі від +1 до + 5°C.

Особливості зберігання деяких овочів та фруктів ми розглядали в попередніх статтях:

Дача. Сад. Город. Як зберігати яблука (+ФОТО)

Дача. Сад. Город. Як зберігати моркву (фото)

Та все ж, якщо ваш урожай починає псуватись - гнилі екземпляри необхідно відразу ж винести з льоха чи підвалу, а місце, де вони лежали засипати піском змішаним з вапном. Якщо в ящику з яблуками близько 10% ушкоджених плодів - краще його повністю зняти зі брерігання. Так само й інші фрукти та овочі, у яких ви не впевнені, що вони можуть ще полежати. Якщо зіпсованих яблук незначна кількість - ушкоджені треба видалити, а ті, що лежали поруч протерти і обгорнути папером.

Дача. Сад. Город. Як зберігати цибулю в домашніх умовах (фото)

Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

Дача. Сад. Город: Де і як зберігати насіння до весни





На правах реклами