Ми у Facebook
21.12.2016, 10:55

Верховна Рада прийняла бюджет на 2017 рік

Ухвалений Державний бюджет на 2017 рік відрізняється тим, що його прийняття відбулося в рамках встановлених законодавством термінів, а також тим, що містить 10 сфер, які отримають пріоритетну увагу та фінансування.
Верховна Рада України сьогодні вночі, 21 грудня, ухвалила Державний бюджет на 2017 рік. За відповідне рішення у другому читанні проголосували 275 народних депутатів, проти - 38 депутатів. За ухвалення в цілому проголосували 274 депутати.


Хто з рівнян має найбільшу та найменшу зарплати


Не підтримали Бюджет фракції «Оппоблоку» і «Батьківщини».

Нагадаємо, що під час розробки бюджету на 2017 рік Мінфін змінив підходи до бюджетування - сформувавши бюджет в залежності від доходів та реальних можливостей галузей.

Ухвалений Бюджет-2017 відрізняється також тим, що містить 10 сфер, які отримають пріоритетну увагу та фінансування. Це ключові напрями системних реформ країни, серед яких - обороноздатність, соціальні стандарти, освіта, охорона здоров’я, дипломатія, АПК, інфраструктура, енергоефективність, культура і децентралізація.

Як з першого грудня змінюються зарплати та пенсії (+ІНФОГРАФІКА)

Ще одним нововведенням бюджету-2017 є значне підвищення соціальних стандартів: з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата зросте у 2 рази - до 3200 грн.

У зверненні до народних депутатів прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що проект Бюджету пройшов всі необхідні етапи розробки та узгодження. Критиків проекту він назвав «професійними нездарами». Сам Бюджет він назвав «людоцентричним». Тих, хто відмовляється голосувати за Бюджет він назвав тими, хто голосує проти України.





На правах реклами