Ми у Facebook
28.12.2016, 15:00

Депутат Рівнеради Олександр Нестерук: "Наше місто має шанс стати істинно європейським"

Головне інтерв'ю новорічного випуску рівненського глянцевого журналу "ВІТАЄМО!" присвячено підсумкам року, що минає та планам на майбутнє депутата Рівненської міської ради, мецената, організатора спортивних змагань - Олександра Нестерука.
Він – депутат міської ради трьох скликань, а на минулих виборах його участь у перегонах стала унікальною, адже він пройшов і до обласної, і до міської рад. Водночас депутатська робота – це тільки одна з частин багатогранного життя цієї людини. Відомий у Рівному меценат. Організатор спортивних змагань. І це все про Олександра НЕСТЕРУКА. Наприкінці 2016-го пан Олександр погодився відверто розповісти про те, що цінує в собі та людях, поділитися своїми враженнями про рік, що минає, та розкрити частинку планів на майбутнє.


“Надзвичайно приємно, коли кажуть щире та цінне “Дякую!”


– Пане Олександре, на останніх виборах вас втретє обрали депутатом від ВО “Батьківщина”. Проте з вами сталася цікава ситуація – адже ви мали можливість обрати між обласною та міською радами. Чому вирішили продовжити роботу саме в Рівнераді?
– Мені приємна така підтримка людей. Водночас для себе я вирішив, що комфортно почуваюся в якості депутата Рівненської міської ради. Адже я маю тут значний досвід, це вже моє третє скликання. Саме тому, коли мені випала можливість обирати між обласною та міською радами, я без значних роздумів обрав міську. Переконаний, що тут можу принести більше користі для людей. Я добре знаю, як діяти у рамках своїх повноважень, та часто залучаю власні кошти, коли розумію, що іншим шляхом відповідей і вирішення проблем не знайти. В мене вірять люди, і це дає силу та бажання далі працювати!

– Не секрет, що нині у суспільстві панують депресивні настрої. Люди кажуть, що розчарувалися в житті й незадоволені усіма процесами, що відбуваються в країні. Чи поділяєте ви такі настрої населення?
– Якщо працювати не покладаючи рук, то і різні панічні настрої вас не будуть охоплювати. Як на мене – це головне! Звісно, не можна не зважати на те, що фінансова ситуація в країні складна, підприємці стикаються з масою проблем, а прості люди думають, як їм пережити цей опалювальний сезон. Проте, нам не варто впадати в депресію, а рухатися вперед, ставити перед собою цілі та досягати їх.

– Ви є насправді прикладом того, як треба не опускати руки, а працювати на благо свого округу та рівнян. Що можете відмітити серед проектів, які вдалося реалізувати? Зрозуміло, що все перерахувати не вдасться, але зауважте найголовніші з них.
– Якщо поглянути на те, яким був парк “Хімік” у 2010 році і як він змінився за ці шість років, то це просто разючі зміни. Вірю, що спільними зусиллями з громадою та небайдужими підприємцями нам вдалося створити комфорт для всього міста і тим самим облаштувати прекрасне місце відпочинку. Тепер тут працюють мотузковий парк, різноманітні атракціони для дітей та дорослих, і це також дуже тішить. Але ми не збираємося на цьому зупинятися, адже насправді наш парк небайдужий для людей. Ми провели змагання з міні-футболу, облаштували волейбольні майданчики для дітей та дорослих. Приємно, що парк “Хімік” став нашою спільною роботою. Тому небайдужі рівняни долучаються до організованих заходів. Будь то толока, прибирання, спортивні змагання... Нещодавно мої друзі провели запуск білого амура в озерце у парку. Загалом запустили 56 кілограмів малька, і вірю в те, що на Ювілейному буде чисте та мальовниче озерце.

– Змагання з міні-футболу, про які ви говорили, – це далеко не всі спортивні заходи, які провели з вашої ініціативи. Які змагання було проведено у 2016 році?

– Якщо говорити про спортивні заходи, то за моєї підтримки було проведено Кубок майбутніх чемпіонів, змагання з греко-римської боротьби, а також міжнародні змагання зі стронгменом Василем Вірастюком. А також ми провели декілька змагань з волейболу у парку “Хімік” за підтримки Федерації волейболу у Рівненській області. Надзвичайно приємно, що це були змагання європейського рівня, які сподобалися як учасникам, так і всім гостям свята спорту.

Як рівнянам потрапити на сторінки рівненського глянцевого журналу "ВІТАЄМО!"




– За вашої підтримки щонеділі глядачі телеканалу “Рівне 1” мають можливість переглядати трансляції богослужінь. Як виникла ідея підтримати такий проект?

– Мені надзвичайно приємно, що щонеділі глядачі телеканалу “Рівне1” вже впродовж півтора року мають можливість переглядати богослужіння зі Свято-Покровського кафедрального собору міста Рівне. Це унікальна можливість для людей з обмеженими можливостями та для тих, хто хоче дізнатися більше про релігійні свята та обряди православної церкви. Такі трансляції знаходять відгомін у душах людей, і, зустрічаючи мене на вулицях міста, рівняни щиро дякують за підтримку такого важливого проекту.

– Знаю, що надзвичайно важлива складова вашого життя – це допомога іншим. І мова не тільки про виборців округу, це й незахищені верстви населення та практично всі пересічні рівняни. Кому допомагаєте і з якими проханнями найчастіше звертаються до вас?

– Всім відомо, що наша медицина насправді зовсім не безкоштовна. Тому багато людей звертаються за матеріальною допомогою на лікування і я по можливості намагаюся допомогти. Розуміючи важливість якісного рівня надання медичного забезпечення, я намагаюся допомагати медичним закладам. З останнього – це фінансова допомога для проведення ремонтів у лор-відділенні та травмпункті Рівненської обласної дитячої лікарні. З нагоди Міжнародного дня сліпих я також надавав допомогу цим людям, які стикнулися в житті з такою проблемою. На свята вже традиційно долучаюся до благодійності та готую подарунки для тих діток, в чиїх життях мало відчуття свята і які насправді потребують того, щоб їхні серця повірили у диво.

– А які проблеми прагнуть вирішити мешканці округу ?

– Найчастіше люди звертаються з проблемами у сфері житлово-комунального господарства. Адже нині такий час, коли відбувається перехід від ЖЕКів до ОСББ. Тому випливають чимало проблем з дахами, ліфтами, заміною труб, опаленням… Інші звертаються за консультаціями, адже хочуть знати, куди їм рухатися, щоб у результаті мешканці змогли утримувати самі себе. Мені дуже приємно, коли після проведених заходів чи наданої допомоги люди добрим словом відгукуються про твою діяльність і кажуть таке цінне та щире слово “Дякую!”



– Вже маєте якісь амбітні цілі, які хотіли би втілити в життя у 2017, прийдешньому році?
– Якщо говорити про наступний рік, то у мене немає амбіційних мрій та планів. Життя насправді набагато багатогранніше і підготувало нам ще більше, ніж ми очікували. Всі можливості та плани складаються самі собою. Переконаний, що все залежить від кожного з нас і те, яким буде наш наступний день чи рік, – наших рук справа.

– Ви насправді дуже багато зробили для свого виборчого округу і продовжуєте працювати на благо громади. Які зміни варто чекати мешканцям Ювілейного вже наступного року?
– Моя робота продовжується. Вважаю, що все, що не було зроблено минулого року, ми надолужимо у наступному. Вже є певні пропозиції та порозуміння з міським головою, і проблемні питання будуть вирішені. Коли ми хочемо змін, то повинні ставити себе на чиєсь місце, чи то депутата, чи то міського голови, щоб розуміти, чи це в їхній компетенції. Адже виливати бруд встигнути можна завжди, а подивитися на все зі сторони і зрозуміти ситуацію – це зовсім інше. Часто люди не замислюються над усіма нюансами, і це призводить до непорозумінь. Якщо ж говорити про зміни, які плануємо втілити у 2017 році – це облаштування скалодрому на Ювілейному, хочемо покращити стадіон на мікрорайоні, почистити озеро, де знову відпочиватимуть рівняни, поставити вуличні тренажери, де будуть займатися всі бажаючі, та провести освітлення другої частини парку. Щороку ми реалізовуємо якісь новинки, і наступний рік – не виняток.


Хочу побажати усім рівнянам, українцям найголовніше – здоров’я, мирного неба над нашими головами, радості для кожної родини, щоб на ваших обличчях сяяли посмішки і щоб ми всі разом ніколи не втрачали надію в майбутнє нашого міста, і воно точно стане істинно європейським!








На правах реклами