Ми у Facebook
28.12.2016, 16:00

Підсумки року-2016: “КУБ” – це кошти на розвиток бізнесу для підприємців Рівненщини

Реальну можливість для підприємців отримати кошти на розвиток бізнесу дає участь у програмі підтримки підприємництва “Країна Успішного Бізнесу (КУБ)”, партнером якої є ПриватБанк.
Разом з “Українським союзом промисловців і підприємців” тут поставили амбітне завдання – за 2 роки створити 1 мільйон нових робочих місць. 2016 рік став роком успішного старту цього проекту, надзвичайно важливого для економіки всієї держави. І Рівненщина не стала винятком.

Спільний проект ПриватБанку та УСПП під назвою “КУБ”, що розшифровується як Країна Успішного Бізнесу, – це коли українці кредитують українців, разом зміцнюючи економіку власної держави. Вивчивши передовий світовий досвід, ініціатори проекту реалізували схему, коли в бізнес безпосередньо інвестують свої кошти звичайні люди, на власний розсуд обираючи проекти, в які вірять. А ще “КУБ” – це не лише фінансування, а й безкоштовне навчання інструментам ведення бізнесу, безкоштовні консультації на відповідні теми – бухгалтерські, юридичні та, звичайно ж, банківські.

Підтримка бізнесу в рамках програми “КУБ” здійснюється у двох напрямках – нецільові позики до 50 тис. гривень, які підприємцю-початківцю надає безпосередньо банк, і “проектне фінансування” на суму від 50 до 300 тис. гривень, коли кошти на підтримку того чи іншого бізнес-проекту збираються через сайт “КУБ” від усіх бажаючих стати інвестором.

Нині за програмою “КУБ” видано вже 1,5 млрд гривень позик майже сотні тисяч підприємців. Із них проектних позик – понад 3 тисячі на суму близько 300 млн гривень. За оцінкою фахівців ПриватБанку, програма вже дозволила отримати роботу понад 71 тисячі людей.

Національна програма розвитку малого бізнесу “Країна підприємців” успішно працює і на Рівненщині. Нині в її рамках уже знайшли підтримку більше 150 проектів малого бізнесу на загальну суму 14 млн грн. І це лише початок. Адже нині є домовленість про включення до бюджетів Рівного та області по 1 млн гривень на відшкодування відсотків за кредитами “КУБ” для підприємців. Механізм реалізації буде надзвичайно прозорим: підприємець щомісяця відповідно до кредитної програми сплачує банку відсоток, і значна частина (це може бути півтори-дві облікові ставки Національного банку) повертається за кошт обласного бюджету. Проекти обиратимуться у відкритому режимі, на конкурсній основі. Якщо вони будуть реалізовані – це дасть потужний поштовх створенню на Рівненщині нових робочих місць.

Щоб стати учасником національної програми “Країна підприємців”, зареєструйтесь на сайті kub.pb.ua

До теми:

Дієва програма підтримки підприємництва представлена на Рівненщині

Програма мікрофінансування для малого бізнесу успішно запрацювала на Рівненщині

На Рівненщині успішно розпочато реалізацію програми мікрофінансування для малого бізнесу





На правах реклами