Ми у Facebook
30.12.2016, 10:00

Вбивства, ДТП та бурштинові війни – найбільш резонансні надзвичайні події 2016 року

“ОГО” підсумовує важливі події, які найбільше схвилювали цього року. В числі публікацій, що мали найбільший резонанс серед рівнян, мешканців області, та й усієї України, були новини про бурштин, вбивства, ДТП, напади собак, сказ, чуму, зниклих людей та підпали машин…
- У лютому в пожежі у селі Млинок Зарічненського району загинуло троє дітей. 24-річна мати розтопила піч і, поклавши спати трьох дітей, пішла поратися у льосі. Через деякий час сусіди помітили вогонь у будинку, але старий будинок вже повністю охопив вогонь і ввійти до нього було неможливо. Врятувати однорічну, п’ятирічну сестричок та їхнього трирічного братика не вдалося...

- Цього року на Рівненщині виникало безліч конфліктів, пов’язаних з нелегальним видобутком бурштину. Одна з найбільш масштабних – сутичка в урочищі “Гальбин”, що трапилася 30 березня. Місцеві старателі підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення публічної безпеки і порядку. Майже тисяча осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев’яними битами, камінням, палицями, заблокували дорогу поваленими деревами та чинили опір працівникам правоохоронних органів. Розлючена юрба почала кидати каміння та підручні засоби, стріляти з невстановленої зброї, а також закликати до нанесення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів. Внаслідок сутички постраждали десятеро поліцейських, із яких 5 – працівники спецпідрозділу, а решта – із Сарненського відділу поліції.

- Найгучніше весілля року відбулося влітку в місті Вараш (Кузнецовськ). У червні під час гулянки на весіллі між жителями села Воронки Володимирецького району та місцевими мешканцями виник конфлікт. Його учасники з’ясовувати стосунки продовжили на вулиці, де влаштувавши бійку зі стріляниною та перекинули авто. Розбороняли людей три екіпажі сил “Дніпро-1”. Обійшлося без жертв.

- На Рівненщині юнака прив'язали до дерева і катували. Це трапилось в Малинському лісництві, що на Березнівщині. На місці пожежі, на яку викликали рятувальників, виявили прив’язаним до дерева 16-річного жителя села Малинськ. Правоохоронці встановили, що 39-річний односельчанин, маючи неприязнь до неповнолітнього юнака, зі своїм 34-річним спільником прив’язали шнурівками руки хлопця до дерева. На голову підлітку одягли поліетиленовий пакет, підпалили навколо нього траву та залишили напризволяще. На щастя, обійшлося без травм.

- У липні Рівне сколихнула новина про вбивство відомого лікаря Андрія Лимича. Закривавлене тіло 65-річного чоловіка було знайдене у ванній кімнаті приватного офісу. Експерти на тілі лікаря виявили на шиї чотири колоті рани. Правоохоронці розшукували вбивцю близько двох днів. Ним виявився колишній пацієнт, якому Лимич допоміг позбутися від алкозалежності. Убивши і пограбувавши свою жертву, чоловік відразу пішов програвати свою здобич у гральні автомати.

- У Рівному собаки з приватного розплідника пошматували пенсіонера. У липні з глибокими ранами від укусів 66-річний чоловік потрапив до міської лікарні. Сталося це на вулиці Костромській, де розташований приватний розплідник. Там займаються розведенням псів породи тибетський мастиф – однієї з найдорожчих у світі. Рівняни розповідають, що собаки з розплідника кусали перехожих не вперше – перед цим постраждала літня жінка.

- Цей рік відзначився великою кількістю дорожньо-транспортних пригод, деякі з яких мали летальні наслідки. Так, 14 вересня приблизно в один і той же час на Рівненщині сталися одразу дві смертельні ДТП. Поблизу біля села Грушвиця в жахливій ДТП загинула 43-річна Людмила Орищина, заступник голови Радивилівської державної адміністрації. Також загинув водій відділу освіти адміністрації Анатолій Проказюк, а дорогою у лікарню померла начальник відділу бухгалтерського обліку фінансового контролю та матеріально-технічного забезпечення апарату РДА Валентина Мирончук. Крім того, у селі Городище автомобіль виїжджаючи із траси “Київ-Чоп”, на повороті зіткнувся із вантажівкою “МАН». Внаслідок зіткнення на місці загинули дитина та водій автомобіля. Крім них, у салоні цього авто також були ще троє дітей та їхня матір, які потрапили до лікарні. Попри всі старання лікарів життя ще однієї дитини врятувати не вдалося.

- Наприкінці серпня 21-річний парубок із села Друхів, що на Березнівщині, застрелився на очах в односельчан та коханої. Хлопцю подобалася місцева дівчина-старшокласниця, і хоча вони зустрічалися, між ними постійно виникали сварки, під час яких парубок неодноразово погрожував дівчині, що покінчить життя самогубством, якщо вона його покине. Він спеціально придбав травматичний пістолет і пізно ввечері біля мосту, де відпочивала в компанії друзів його кохана, молодик на їхніх очах вистрілив собі в скроню. Від отриманого поранення юнак загинув на місці.

- У грудні на Рівненщині сталося масштабне пограбування – з пістолетами вкрали мільйон. 36-річний приватний підприємець з Нетішина разом з дружиною їхав в Рівне автомобілем “Ford”. Вони зупинилися біля Здолбунова, щоб змінити колесо, але їм перегородив дорогу “ВАЗ”, із салону якого вийшли четверо невідомих чоловіків у масках. Один із них відразу почав стріляти по автомобілю чоловіка. Банда грабіжників, вкравши у приватного підприємця мільйон гривень, обстріляла машину сервісного центру МВС і кинула в їх сторону вибуховий пристрій. В результаті постраждали кілька людей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ