Ми у Facebook
10.01.2017, 06:30

Що змінилося для українців з початком нового року

З початком 2017 року починають діяти десятки нових норм законів, які вплинуть на життя багатьох українців.
Парламент знову підвищив акцизи на алкоголь та цигарки.Так, з 1 березня акцизний податок на алкогольні напої підвищується на 20%, на слабоалкогольні напої, пиво, сидр, кріплені та ігристі вина - на 12%. Ставку для натуральних вин не змінили. Акциз на коньяк зросте на 17%.

А от цигарки здорожчають уже 1 січня. Акцизи на тютюнові вироби збільшують одразу на 40%. Це може підвищити ціну на пачку цигарок у середньому на 4-5 гривень.

З 1 січня найнижчі заробітні плати в Україні мають становити 3200 гривень - тобто, зрости удвічі.

З 1 січня також зміниться система видачі студентських стипендій. Їх отримуватимуть студенти з найвищим рейтингом, а не всі, як раніше.
При цьому просту стипенію збільшують до 1100 гривень, а підвищену - до 1400.

Вже з 1 січня окремі категорії підприємців - друга та третя групи, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок у понад 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

З початку 2017 року в Україні можуть здешевшати багато категорій ліків, на які уряд запровадив регулювання цінової надбавки. Це, зокрема, препарати для лікування при серцево-судинних хворобах, бронхіальній астмі та цукровому діабеті, вартість яких буде частково чи повністю відшкодовувати держава.

З 1 січня 2017 року уся атрибутика старої міліції стане недійсною.
Як передбачено законом про національну поліцію, поліцейські могли використовувати старі атрибути міліції до 31 грудня 2016 року: посвідчення, печатки, логотипи та емблеми.


З початку року починає діяти закон, який дещо змінив правила трансляції телеканалів у складі універсальної програмної послуги.
Тобто, з 1 січня телеканали отримають право виключати свій контент з пакету послуг кабельних операторів телебачення у містах з населенням 50 тисяч плюс.

Вартість різних телеканалів для завчасного укладення угод у грудні складала від 10 до 75 копійок за місяць з одного абонента. Для укладання угод у січні ціни дещо підвищаться.






На правах реклами