Ми у Facebook
12.01.2017, 15:00

Дача. Сад. Город. Кімнатні рослини, які очищають повітря

Будь-які рослини в помешканні очищають повітря, але є такі, що справляються з цією функцією краще від інших.
Люди швидко звикають не лише до хорошого, а й до шкідливого. Часто ми й не задумуємось про те, що навіть меблі з ДСП чи пластмаса, в житлових кімнатах і офісах, шкодять нашому здоров`ю. Тож до Вашої уваги перелік рослин, які здатні ефективно очищати повітря в приміщеннях.

1. Шеффлер (Schefflera або Парасолькове дерево) - наче створена для приміщень, в яких курять. Вона прекрасно «засвоює» і нейтралізує нікотин і смоли, що містяться в тютюновому димі.

2. Сциндапсус золотистий (епіпремнум золотистий або Потосі) очищає повітря від бензолу. Його листя здатне нейтралізувати велику кількість цієї речовини. Росте рослина швидко, і поливати її часто не треба.

3. Драцена (Dracaena) знешкоджує формальдегід. Ця рослина ліквідує отруйні пари формальдегіду, які в мінімальних дозах, але все ж виділяють лаки, клеї та меблі з ДСП.

4. Хлорофітум вельми результативно вловлює вихлопні гази. Тому ця рослина просто необхідна тим, хто живе на першому або другому поверсі.

5. Хамедорея витончена (Chamaedorea Елеганс або кімнатна пальма) активно зволожує повітря і відфільтровує речовини, які виділяє пластмаса.

6. Плющ звичайний і 7. Фікус Бенджаміна - рекордсмени з очищення повітря. Вони абсорбують масу отруйних речовин, у тому числі формальдегід, бензол і аміак. Фікус як магніт притягує до себе пил.

Підберіть зо дві рослинки для дому чи офісу - і нехай вам дихається легко!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)

Дача. Сад. Город. Вирощуємо чебрець на підвіконні

Дача. Сад. Город. Годівнички для птахів

Дача. Сад. Город: Де і як зберігати насіння до весни

Дача. Сад. Город. Вирощуєм розмарин на підвіконні





На правах реклами