Ми у Facebook
17.01.2017, 15:00

Дача. Сад. Город. Як виростити вдома кавове дерево

Домашнє кавове дерево, нині не така вже й екзотика. І отримати власний врожай кави не так важко, проте треба знати деякі особливості вирощування цієї рослини.

Кавове дерево не лише пахне і красиво цвіте, але при правильному догляді, ще й плодоносить. Що правда не кожен сорт кави можна виростити в домашніх умовах, адже деякі ростуть високими деревами, що потребують багато простору. Не рекомендують братись за робусту.

Вирощувати кавове дерево з насіння - це справа кропітка. Добре сходять зерна, які щойно зірвані з дерева, а магазинні наврят чи проростуть. Разом з тим, готову рослину в горщику, не проблема купити в рівненських квіткових магазинах. Як правило - це декілька росточків, які потім можна розсадити.

Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)

Кавове дерево краще тримати біля південних вікон. Світла повинно бути багато, але воно має бути розсіяним. Варто уникати прямого потрапляння сонячних променів на рослину, а також протягів. Влітку їй потрібна темература повітря близько 23-25 градусів, а взимку - 15-17. Важливо не допускати пересихання грунту, а також регулярно обприскувати рослину відстояною водою. Влітку дерево потрібно поливати щодня, а взимку раз на тиждень.

Підживлювати кавове дерево, під час активного росту варто кожних 7-10 днів. Весною воно потребує більше азоту, а восени - більше калія. Коли почнуть формуватись плоди, то в грунт треба додавати фосфор.

Дача. Сад. Город: Де і як зберігати насіння до весни

Пересаджування кави - це необхідний роцес. Робити це слід навесні. Пересаджувати молоді рослини кави слід щороку, а старше дерево - кожних 2-3 роки. Не варто брати відразу великий горщик, а збільшувати його щоразу на 2-3 сантиметри. Емність може бути вузькою, але високою. Адже у кавового дерева розвинена коренева система.

Особливість цієї рослини - вона не любить стояти поряд з іншими вазонами. А ще, якщо повертатимете горщик - листя буде рости рівномірно, але дерево не плодоноситиме. Перший врожай можна буде зібрати лише на третій рік. Якщо ж рослина вирощена з погона, то вона може плодоносити вже за рік, тобто відразу після укорінення дерево може зацвісти. У цих пагонів зберігаються всі властивості материнського дерева, тому плоди крупні і їх багато. Але, росте дерево з пагона набагато повільніше, аніж з зерна.

Дача. Сад. Город. Як зберігати моркву (фото)

Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

Дача. Сад. Город. Вирощуєм розмарин на підвіконні





На правах реклами