Ми у Facebook
17.01.2017, 18:30

Рівняни зможуть побачити виставку, присвячену Героям Крут

На виставці представлять багато різноманітних історичних документів
Завтра, 18 січня, напередодні Дня Соборності України, у Державному архіві Рівненської області експонуватиметься виставка, присвячена вшануванню пам’яті юнаків, які героїчно загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року - «Битва під Крутами через призму архівних документів».

Сьогодні Гімн України отримав своє офіційне звучання (+ВІДЕО)

Виставку розмістять в корпусі №2 ДАРО (м. Рівне, вул. Кавказька, 8).
Серед іншого на виставці можна буде побачити оголошення 1943 року про відправу панахиди за упокій душ безсмертних героїв Крут у Рівненському Соборі, розміщене у газеті «Волинь».

Також презентують копії офіційних документів, зокрема, ноту-протест Генерального секретаріату УНР до Ради Народних Комісарів Росії 29 грудня 1917 р. та її відповідь з погрозою розпочати військові дії; Закон Української Центральної Ради про утворення Українського народного війська (народної міліції) та IV Універсал.

Рівняни своїх дітей можуть віддати навчатися до відомої школи

Крім того представлять ряд фото.

Разом з тим, 20 січня в корпусі № 1 Держархіву області (вул. С. Бандери, 26 а) розпочне роботу виставка до 100-річчя початку Української революції та проголошення Української народної республіки 1917 - 1921 років. На ній представлять копії документів, які розкажуть про події, пов’язані зі спробами встановлення політичної незалежності України в ті роки.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Довідка: Бій під Крутами — бій, що відбувся 16 (29) січня 1918 року неподалік залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Під час бою кілька сотень українських курсантів та вояків "Вільного козацтва" близько п’яти годин стримували 4-тисячне військо Червоної гвардії під командуванням Михайла Муравйова. В українській культурі, історіографії та народній пам’яті Бій під Крутами став символом патріотизму, відданості Вітчизні та жертовності в ім’я України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ