Ми у Facebook
18.01.2017, 07:00

18 січня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
Сьогодні, 18 січня 2017 року, приймає вітання з днем народження директор ПП "Шанс" МЕЛЬНИЧУК Зінаїда Михайлівна.

Цього дня також народився генеральний директор ТОВ "Нешкідливі технології і продукти Грін Оул" САВІНСЬКИЙ Станіслав Веніамінович.

За церковним календарем, сьогодні Навечір'я Богоявлення (Водохресний або Хрещенський Святвечір). У православних храмах проходить особливе богослужіння Царські часи, яке вповні готує кожного християнина до Тайни Боговтілення. Якщо навечір’я Богоявлення випадає в понеділок, вівторок, середу, четвер чи п’ятницю, то Царські часи співаються зранку в день навечір’я. У цей день у храмах також здійснюється велике освячення води, яку потрібно надпити під час Святої вечері. Суворий піст.

Православні християни вшановують пам`ять мучеників Теопемпта й Теони.

День ангела 18 січня: Аполлінарія (Поліна)Григорій, Євгенія, Йосип, Матвій, Сергій, Роман.

У народі Водохресний Святвечір називають Голодна Кутя, Голодний вечір, Другий Святвечір. За старою традицією, на Другий Святвечір не плачуть, не сваряться і не згадують покійників. На Голодну кутю виконуються ті ж самі обряди, що й на Багату, але вже не так урочисто.

За давніми народними прикметами, якщо ввечері цього дня сніг і заметіль – до багатого врожаю зернових. Яка погода на Водохресний Святвечір, такою вона буде і на Масляну. Якщо голосно гавкають собаки – полювання й риболовля цього року будуть вдалими.

Сьогодні виповнюється 75 років з часу початку примусового вивезення населення України до Німеччини (остарбайтерів). З Рівненщини на роботи до Третього рейху, за приблизними підрахунками, в 1941-1945 роках було вивезено більше 28 тисяч жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у січні 2017
Церковний календар на січень 2017
Вітання з Днем ангела: вірші та смс

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами