Ми у Facebook
22.01.2017, 14:30

Швидко й дешево: чи реально доїхати з Рівного до Польщі за 230 грн [+Фото]

З 23 грудня свій перший рейс здійснив новий поїзд Київ-Перемишль. Пасажирам пообіцяли не тільки швидку "доставку" у сусідню державу, а й максимум комфорту та дуже вигідну ціну. Чи дійсно все так, як заявили перевізники, - ми перевірили особисто.
Новий поїзд № 705/706 Київ – Львів – Перемишль відправляється з Києва о 06:45 і прибуває до Перемишля о 13:25 за місцевим часом (а в Польщі він на годину назад). Інтерсіті+ робить зупинки на станціях Святошин (06:59-07:00), Коростень (08:17-08:18), Підзамче (11:55-11:56) та Львів (12:05-12:17).

Ми їхали до Польщі зі Львова. До Львова з Рівного можна добиратися швидкісною електричкою, квиток на яку коштує 58 гривень. З міста Лева до Перемишля поїзд їде лише 2 год. 8 хв. - ті, хто стояв нещодавно в чергах на кордоні і стояв по 6-15 годин – возрадуйтесь!

Враження рівнян про швидкісний потяг, що сполучає Рівне і Київ


До речі, квитки на поїзд до Польщі можна придбати й у касах Рівного, аби не стояти у чергах на станції відправлення. ВКоштує він - 170 гривень за особу у другому класі. (Вартість коливається в залежності від курсу євро на день придбання квитків).



Квиток з Києва до Перемишля у вагонах 1-го класу - приблизно 574 грн, 2-го класу - 406 грн.

Окремо про "другий клас" - це зовсім не звичні нам дерев'яні сидіння та холодні вагони. У поїздах Інтерсіті - безкоштовний вайфай, телевізори, зручні високі крісла, а ще - розетки для зарядки гаджетів та електронні двері, що відкриваються після того, як до них приставиш руку. Також у поїзді дуже-дуже тепло!



Далі - найважливіше. Аби пасажири не стояли на кордоні, щоб пройти паспортний та митний кордон, працівники митної служби розпочинають перевірку документів ще у Львові і здійснюють його під час руху транспорту. Окрім перевірки паспортів, питають й про мету візиту та про наявність заборонених для перевезення речей. До станції "Мостиська-2" перевірка пасажирів та речей закінчується і далі - польський кордон.

Після перетину кордону поїзд зупиняється на станції "Медика" - тут до поїзду заходять польські митники. На польській стороні все куди серйозніше - пасажирів змушують розпаковувати валізи, перевіряють наявність заборонених для перевезення речей. Також митники за допомогою спеціального приладу сканують відбитки пальців та паспорти, запитують про мету візиту та навіть проводять по салону кілька песиків, що обнюхують закутки вагонів!





До Перемишля ми прибули о 13:30, тобто, затримались всього на 3 хвилини. Not bad, not bad.

Тож, рахуємо 58+170=228 гривень. У стільки в середньому обійдеться поїздка до Польщі з Рівного новим потягом. І на дорогу ми витратили приблизно 4 години.

До прикладу, маршруткою з Рівного до Перемишля можна заїхати за 370-395 гривень. І в дорозі ви проведете 7 годин без врахування перетину кордону (а це ще мінімум 5-6 годин, як не більше). Економія часу та грошей - очевидна!

Потяг "Київ-Перемишль" добре підпасований для подальшої подорожі Європою. Він стикується з потягом Перемишль-Вроцлав. Вартість проїзду яким у Жешув становить орієнтовно 20 злотих, у Краків – 40 злотих і у Вроцлав – 60 злотих. Перемишль - ворота Європи і звідси за досить демократичну ціну можна дібратись у найбільші міста Європи, але це вже зовсім інша історія...:)





На правах реклами