Ми у Facebook
20.01.2017, 15:30

На Рівненщині чоловік бив поклони, щоб обікрасти пенсіонерку (+ФОТО, ВІДЕО)

Для цього він представився священником.
Кілька днів тому 83-річна кореччанка побачила на своєму порозі чемного молодого чоловіка. Молодик звернувся до неї польською й розповів, що приїхав до Корця за дорученням польських католиків, аби за благословенням місцевого костелу передати жінці 100 доларів матеріальної допомоги. Між чоловіком та розчуленою жінкою зав’язалася розмова й молодий “клірик” пожалівся старенькій, що він потрапив у халепу — у нього немає коштів на бензин й попросив йому дати на пальне 400 гривень. Старенька поспішила допомогти “священникові”, а коли той отримав бажане, то став навколішки й почав бити поклони за її здоров’я. Щоправда, робив він цей ритуал не заради блага пенсіонерки, а із власної вигоди — зловмисник устиг запримітити сховок, де жінка зберігала гроші.

Рівненські патрульні допомогли непритомному чоловікові (+ФОТО)

Після того як “посланець” отримав гроші на пальне, йому несподівано дуже захотілося кави і коли гостинна господиня пішла готувати напій на кухню, витягнув із тумбочки26 тисяч гривень та 890 доларів США і, перетнувшись востаннє на порозі кімнати з пенсіонеркою, поспіхом втік з будинку.

Тільки тоді 83-річна жінка зрозуміла, що сталася біда.



Працівники карного розшуку Корецького відділення поліції вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 33-річний житель Новоград-Волинського. Попри кримінальний досвід, чоловік володіє німецькою та польською мовами, має вищу освіту, однак уже побував у місцях позбавлення волі за шахрайство. Запевняє, що злочини визрівали спонтанно, поверне потерпілим усі кошти, адже працює оператором на будівельній фірмі і отримує достойну зарплатню. Однак усю цю «щирість» розкаяння перевіряють поліцейські.

- Я приїхав до свого знайомого у гості в Корець, однак його не виявилося удома, — переконує нині житель Новоград-Волинського. — Грошей не було, тому й вирішив піти на злочин, але всі гроші обов’язково поверну.



Утім, поліцейські з’ясували, що чоловік, без сумніву, планував свої дії. Вдалося довідатися, що його батько колись працював у корецькому костелі. Туди і він навідувався час від часу, придивляючись та ненароком цікавлячись прихожанами. У Корці, крім 83-річної жінки, його жертвою стала ще одна кореччанка. «Ксьондз», увійшовши в довіру до 79-річної пенсіонерки, під приводом обміну валюти заволодів у жовтні минулоріч трьома тисячами 100 гривнями.

У Рівному джип протаранив тролейбус. Є постраждалі (+ФОТО, ВІДЕО)

- За фактами крадіжки та шахрайства тривають досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за частиною 1 статей 185, 190 Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника слідчого відділу Корецького відділення поліції Вадим Матвієнко. — Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Натомість потерпіла 83-річна жителька Корця застерігає інших в жодному разі не довіряти будь-яким незнайомцям, бо будучи обізнаною у можливих аферах, сама не очікувала, що потрапить на гачок афериста, втративши гроші, які відкладала роками.

- Ці шахраї вони вміють підійти. Я до нього увійшла в довіру, коли він до мене ласкою і ще й запропонував допомогу, — каже пані Ядвіга. — За все моє життя у мене з будинку ніхто нічого не вкрав, а тут таке сталося.

Про це повідомили з відділу комунікації поліції Рівненської області.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами