Ми у Facebook
23.01.2017, 10:00

У Рівному таки введуть електронний квиток у громадському транспорті

Верховна рада підтримала введення електронного квитка у громадському транспорті. Чи стане Рівне тим містом, де буде втілено цю інновацію?!
Епопея під назвою "введення електронного квитка у Рівному" триває. Але цього разу представники міської влади стверджують, що нині існують усі законодавчі підстави для його впровадження у місті.

Єдиний електронний квиток: що він дасть місту Рівному

Нагадаємо, ще з минулого року в обласному центрі заговорили про інвестиції корейської фірми, яка не тільки повинна була встановити систему "електронного квитка", а і закупити для Рівного нові тролейбуси.

Спочатку не знали, як до цього віднесеться громада. Далі чекали затвердження від депутатів міськради. Після того, коли все, здавалося б, було вирішено, юристи тривалий час вичитували угоду.

У Рівному провели хресну ходу проти електронного квитка у громадському транспорті

Як наслідок, "стрибки" долара і нестабільна економічна ситуація, не дозволили реалізувати ідею в життя.

Знову про електронний квиток у Рівному заговорили після того, як за сайті петицій міської ради 300 рівнян підтримали таку новацію у місті. Тоді ж міський голова Володимир Хомко сказав, що законодавство не передбачає введення у містах автоматизованої системи оплати за квитки.

Для введення "електронного квитка" мер Рівного чекатиме зміни закону

Тепер же Верховна рада дала "зелене світло" введенню у містах цієї новації. Законопроект пропонує відмовитися від готівкового розрахунку за паперові квитки і перейти на так званий електронний квиток. Крім того, законопроект дозволить місцевим органам самоврядування створити автоматизовані системи оплати і повністю відмовитися від звичайних квитків і розрахунків готівковими коштами.

Мери більше десятка українських міст просять підтримати єдиний електронний квиток. Крім мера Рівного?

Водночас, чи стане Рівне одним з тих міст, яке введе у себе електронний квиток?

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман стверджує, що тепер Рівне введе у себе електронний квиток разом із картою рівнянина. Адже тепер це унормовано законодавством.

- Тепер ми можемо офіційно у Рівному говорити про введення електронного квитка. Плануємо, що він буде інтегрований у картку рівнянина. Це буде надзвичайно зручно для всіх мешканців нашого міста, - зазначив Віталій ГЕРМАН.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ