Ми у Facebook
23.01.2017, 16:58

МФК «Кардинал-Рівне» заробив солідний гандикап у першій грі 1/8 фіналу Кубку [Фото+Відео]

Представник Екстра-ліги МФК «Кардинал-Рівне» у першому матчі 1/8 фіналу розіграшу Кубку України з футзалу переграв клуб першої ліги «СумДУ» з рахунком 4:1. Перевага у три м’ячі стане рівнянам вагомим «запасом міцності» у матчі-відповіді, в якому остаточно визначиться учасник чвертьфіналу.
МФК «Кардинал-Рівне» - «СумДУ» - 4:1 (1:0)

21 січня 2017 року, Рівне, ДЮСШ-4, 13-00

Кубок України, 1/8 фіналу, перший матч

Арбітри: Леонід Жиронкін (Київ), Олена Хомич (Луцьк), Володимир Дзюра (Рівне)

МФК «Кардинал-Рівне»: Дурбан (Свинарчук, 36) – Новак, Дармовіс, Басич, Піддубний, Лазикін, Фаренюк, Концеба, Мануйленко, Філь, Кручок. Запасні: Зелінський, Петрик.

Головний тренер: Сергій Піддубний.

«СумДУ»: Сітнер – Бурдюк, Бабикін, Сорока, Прощенко, Колесник, Ігумнов, Зеленський, Мисловський, Пустовойт. Запасний: Нюкало.

Головний тренер: Сергій Песоцький.

Голи: Лазикін (12), Фаренюк (27, 40), Басич (33) – Ігумнов (36, з дабл-пенальті).

Попередження: Лазикін (17), Басич (31) – Ігумнов (33).


Як повідомляє прес-служба МФК «Кардинал-Рівне», востаннє «СумДУ» перемагав «Кардинал-Рівне» ще у грудні 2008-го року. З нинішнього складу гостей у тому матчі зіграли капітан команди Андрій Бурдюг та головний тренер сумчан Сергій Песоцький. Натомість, рівняни значно краще пам’ятають матчі проти «СумДУ» у чемпіонаті Екстра-ліги 2014-2015, коли «Кардинал-Рівне» двічі впевнено обігрував сумчан – 8:4 та 5:1. Усі підстави сподіватися на успіх у команди Сергія Піддубного були і у звітному поєдинку, адже нині суперники виступають у різних дивізіонах. «СумДУ» хоч і посідає другу позицію у Першій лізі, втім не є нездоланним бар’єром для екстралігового «Кардиналу». Хоча, сам головний тренер рівнян перед грою шанси обох суперників на прохід до чвертьфіналу оцінював рівними.

Розпочали матч агресивніше господарі. Богдан Новак спершу здійснив перехоплення і вивів на зручну ударну позицію Олександра Басича – той пробив у воротаря суперників. А потім п’ятий номер рівнян вже самотужки завдавав удару з розвороту – гостей знову врятував Микита Сітнер.

Дещо адаптувавшись, своїми атаками відповіли і підопічні Сергія Песоцького. Дмитро Ігумнов обігрався із Максимом Мисловським і дуже небезпечно пробивав по воротах рівнян – Микола Дурбан був напоготові. Тут же гості втратили ще два поспіль моменти. Постріл Романа Зеленського прийшовся у когось із рівнян. А дальній удар Дмитра Ігумнова знову не влучив у ціль.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Кардинал-Рівне» стартуватиме в новому сезоні матчем проти чемпіона - календар

МФК «Кардинал-Рівне» новий сезон в Екстралізі розпочав із поразки

На десятій хвилині матчу лише поперечина воріт врятувала сумчан від пропущеного голу після удару Микити Лазикіна. Саме останній невдовзі і відкрив рахунок у грі.

У центрі майданчика Микита «обікрав» Максима Мисловського, розігнав контратаку пасом наліво на Богдана Новака, а потім самотужки замкнув прострільну передачу партнера на дальній стійці – 1:0.

Забитий м’яч допоміг господарям активізуватися. Вже невдовзі «зелено-жовті» мали забивати ще. Фаренюк та Лазикін організували контратаку два-в-один, але автор першого голу цього разу пробив просто у воротаря «СумДУ». А перед самою сиреною на перерву ще один шанс втратив Олександр Басич. Опинившись віч-на-віч із Микитою Сітнером, капітан рівнян не влучив по м’ячу…

Після перерви гра пішла ще веселіше. Мабуть, найактивніший гравець матчу, Микита Лазикін трохи не влучив у дальній кут воріт сумчан. Роман Зеленський у контратаці пробачив господарів – знову мимо. Костянтин Сорока вивів на ударну позицію Максима Мисловського, але і того підвела влучність.

Кинувши усі сили в атаку, гості втратили пильність і знову пропустили. Микита Лазикін вертикальною розрізною передачею знайшов забутого суперниками Артема Фаренюка, а той не залишив шансів Микиті Сітнеру – 2:0.

Ще п’ять хвилин і господарі організували одразу потрійну атаку на ворота суперників. Спершу після передачі Сергія Піддубного у воротаря з вигідної позиції пробив Володимир Кручок. Практично одразу Микита Сітнер врятував партнерів вже після удару самого граючого тренера «Кардиналу». Втім, Сергій Піддубний виграв підбір і віддав на дальню стійку на Олександра Басича. А той позиційної помилки суперникам не пробачив – пробивши точнісінько у дальню дев’ятку – 3:0!

Маючи вже серйозну перевагу у рахунку, рівняни втім опинилися на грані шостого фолу ще за сім хвилин до фінальної сирени. Таким чином, кожне наступне порушення правил загрожувало господарям пропущеним голом. Арбітр Олена Хомич вирішила не чекати на фол рівнян і вгледіла його там, де на це не очікували навіть гравці «СумДУ». Навіть, якщо вважати, що Сергій Піддубний порушив правила проти Романа Прощенка у цьому епізоді – все ж незрозуміло, чому арбітр із Луцька просвистіла більш, ніж через десять секунд, коли епізод вже був «відіграним»…

Як би там не було, але Дмитро Ігумнов чітко виконав дабл-пенальті, поставивши під сумнів переконливість перемоги господарів.

На щастя, вже на останній хвилині матчу гравцям «Кардиналу» вдалася домашня заготовка. Микита Лазикін після розіграшу кутового п’яткою залишив м’яча Артему Фаренюку, а той оформив дубль ударом під опорну ногу голкіперу сумчан – 4:1.

МФК «Кардинал-Рівне» зробив перший крок до чвертьфіналу. Втім, переможець цього двобою визначиться за три тижні у Сумах.

ПЕРЕГЛЯНУТИ БІЛЬШЕ ФОТО

















На правах реклами