Ми у Facebook
27.01.2017, 08:00

Одруження під прицілами телекамер: у Рівному офіційно запустили "Шлюб за добу" (+ ФОТО)

У четвер, 26 січня, у Рівному офіційно стартував проект "Шлюб за добу"
БІЛЬШЕ ФОТО


У приміщенні виставкової зали Міського Будинку культури відбулася урочиста церемонія одруження двох рівненських пар - Анни і Євгенія, а також Ірини і Юрія. Наречені отримали унікальну можливість - вони скористались послугою "Шлюб за добу" абсолютно безкоштовно, адже стали переможцями спеціального конкурсу від управління юстиції в Рівненській області. Загалом у Рівному цей сервіс вже випробувало вісім пар.

Рівняни можуть одружитися за одну добу


Анна та Євгеній
Анна та Євгеній


Ірина та Юрій
Ірина та Юрій


БІЛЬШЕ ФОТО

Як зазначив присутній на церемонії заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Павло Мороз, в Україні цією послугою вже скористалось 4 тисячі пар:

- За законодавством (щоб зареєструвати шлюб), потрібно звернутися до РАЦСу, подати туди заяву і чекати мінімум 30 календарних днів. Але законодавство дозволяє за поважних причин провести реєстрацію шлюбу за прискореною процедурою. І що ж відбувалося на практиці... Ми з'ясували, що до 40% шлюбів у нашій країні реєструвались за прискореною процедурою - вони ходили до закладів охорони здоров'я, "купляли" довідки, що начебто наречена вагітна і проводили цю реєстрацію. Ми вирішили, що людям необхідно дати свободу вибору і ті громадяни, які хочуть одружитися й не чекати спливу цього 30-денного терміну, повинні мати право зробити це офіційно, - розповів Павло Мороз.



Якщо пара хоче скористатися послугою "Шлюб за добу", їй необхідно підготувати і принести всі необхідні документи до Міського Будинку Культури (перелік документів можна дізнатися на сайті Мін'юсту). У рівненському МБК ця послуга коштує 2500 гривень.

- Одруження - це є приватне питання пари. І ні держава, ні хтось інший не може у це втручатися та встановлювати якісь випробувальні терміни... Священик у церкві не встановлює ніякого випробувального терміну - коли пара хоче вінчатися, тоді вони і вінчаються. Чому ж держава має брати на себе цю функцію? - зазначаєначальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило.





БІЛЬШЕ ФОТО

Церемонії відбулись на фоні зображення одного з найромантичніших місць України - Тунелю кохання. Це дуже символічне місце, адже саме сюди щороку з'їжджаються тисячі закоханих пар.


У Рівному перші сміливці протестували послугу "Шлюб за добу"







БІЛЬШЕ ФОТО



Нагадаємо, послуга «Шлюб за добу» вже діє у Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам'янці-Подільському, Рівному, Житомирі та Харкові.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ