Ми у Facebook
28.01.2017, 16:30

Куди відправлять відпрацьоване ядерне паливо з Рівненської АЕС

Фото з: uatom.org

Паливо зараз активно готують до транспортування.
На Рівненській АЕС триває підготовка до транспортування відпрацьованих тепловиділяючих збірок. За допомогою виготовлених імітаторів транспортних контейнерів визначають оптимальний з точки зору ядерної та радіаційної безпеки процес завантаження відпрацьованого ядерного палива у контейнери. Важливе значення має організація пересування контейнерів — наразі фахівці відслідковують увесь ланцюг пересування контейнера від реактора до залізничної платформи. Усі роботи проводять виключно під час планово-попереджувального ремонту на РАЕС.

Фото з: energoatom.kiev.ua
Фото з: energoatom.kiev.ua


Відомо, що частка використання атомної електроенергії для України є доволі значною. Україна свого час транспортувала відпрацьоване ядерне паливо до Росії. Не виключено, що у майбутньому таке паливо можна буде використовувати у реакторах наступних поколінь. А тому, зважаючи на економічну доцільність, Україна прийняла рішення про будівництво власного сховища відпрацьованого ядерного палива.

Рівненська АЕС: триває ремонт четвертого енергоблока


Подібне сховище побудували у 2001 року на території Запорізької АЕС. Для решти атомних електростанцій сховище відпрацьованого ядерного палива планують побудувати на Київщині - на майданчику між селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка та Стечанка Київської області в Зоні відчуження території ЧАЕС.

Мешканці Рівненщини можуть покататися на ковзанах неподалік атомної електростанції (+ФОТО)


Проект "Будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України", розробив в 2016 році ПАТ "Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут "Енергопроект". Проект пройшов державну експертизу.

За повідомленням прес-служби оператора АЕС України “Енергоатом”.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами