Ми у Facebook
28.01.2017, 15:30

Рівненські школярі проводять уроки... спостерігаючи за лебедями

Понад 200 лебедів зимує на водосховищі Хмельницької АЕС. Це місце стало справжньою туристичною принадою для мешканців Рівненщини та Хмельниччини. Оскільки водойма використовується для охолодження реакторів, вода тут не замерзає і птахам досить комфортно.
Подивитися на природне диво та погодувати лебедів приїхали днями і представники учнівського самоврядування з міста Рівного. Учні школи №8 провели соціальну акцію, зібрали лебедям пшеницю, кукурудзу, крупи та вирішили провідати птахів.

- Ініціювала акцію директор школи Ніна Назарук, - розповідає шкільний педагог-організатор Юлія Карпюк. – Переглянувши фоторепортаж про лебедів, підготований одинадцятикласницею, вирішили організувати представникам учнівського самоврядування пізнавальну екскурсію, відвідати птахів. Діти активно відгукнулися.

- Екскурсія була захоплюючою, ми годували лебедів з рук, гладили їх, зробили чимало селфі. Від птахів неможливо відвести погляд. Це найцікавіший спосіб проведення шкільних занять. Охоче поїду ще, - ділиться враженнями одинадцятикласниця Ярослава Ковальчук.

Орнітологи розповідають, що лебеді, а також крижні й понад 30 видів інших птахів прилітають сюди на зимівлю щороку. Проте особливої популярності місце набуло після посту у соціальній мережі Фейсбук народного депутата Андрія Лозового про те, що лебедів варто рятувати від морозів та голоду.Це повідомлення викликало жвавий інтерес до водосховища та пернатих. Чимало людей не просто приїздять помилуватися чудовими птахами, але й підгодовують їх.







До теми:
Як на Рівненщині зимують дикі лебеді

Чи повернуться на Лебединку чорні лебеді?

“ОГО” до свого ювілею подарувала Рівному “лебедів”







На правах реклами