Ми у Facebook
30.01.2017, 09:00

Коли у Рівному з’явиться єдиний електронний квиток (+ІНФОГРАФІКА)

Із запитанням про це звернувся постійний читач ОГО. Рівнянин Семен Аркадійович зазначив, що останнім часом постійно чує про єдиний електронний квиток.
Чоловік говорить, що чув - Верховна Рада прийняла закон, який регулює функціонування єдиного електронного квитка у містах України, й хотів би дізнатися більше про те, коли він може з’явитися у Рівному.

ЩО ТАКЕ ЄДИНИЙ ЕЛЕКТРОННИЙ КВИТОК

Як повідомляло ОГО, 17 січня народні депутати у другому читанні та в цілому прийняли закон, який регламентує запровадження у міському транспорті єдиного електронного квитка. За це проголосувало 265 народних обранців. За повідомленням офіційного сайту Верховної Ради України, цей закон, який отримав номер 4121, 20 січня підписав Голова Верховної Ради України й того ж таки дня закон направили на підпис Президенту України.

Мери більше десятка українських міст просять підтримати єдиний електронний квиток. Крім мера Рівного?

Відомо, що без підпису Президент цей закон не буде чинним.

Інфографіка з:<br />
obozrevatel.com
Інфографіка з:
obozrevatel.com


Яніка Мерило — заступник міського голови Дніпра Бориса Філатова, радник міністра інфраструктури та транспорту Володимира Омеляна і радник мера міста Львова Андрія Садового, у своєму блозі у виданні "Обозреватель" написала, що у містах України не могли запустити єдиний електронний квиток без згаданого закону, адже повинно існувати визначення, що таке єдиний електронний квиток, що міста можуть вирішувати як запроваджувати квиток, як захищати пільговиків. Основна інфоормація міститься у пояснювальній записці цього закону.

А як підкреслив у своєму коментарі ОГО заступник міського голови Віталій Герман, після прийняття закону, можна офіційно говорити про те, що в Рівному може з’явитися єдиний електронний квиток. І його, скоріше за все, інтегрують у картку рівнянина. За словами Віталія Германа, це буде надзвичайно зручно для рівнян.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами