Ми у Facebook
02.02.2017, 16:30

Троє рівненських військових пройшли тестування для участі в Іграх Нескорених

Вперше в Україні відбуваються спортивні тестування військовослужбовців та ветеранів військових дій, які отримали травми під час виконання службового обов’язку, для участі у національній збірній Invictus Games (Ігор Нескорених). Серед претендентів на входження до української збірної – троє рівнян.
У цьогорічних Іграх Нескорених, що пройдуть 24-30 вересня у Торонто (Канада), братимуть участь 17 країн. З дванадцяти видів спорту, українська збірна виступатиме в шести. Це легка атлетика, велоспорт, плавання, стрільба з лука, пауерліфтинг та веслування на тренажерах.

Первинні спортивні тестування кандидатів проводяться у декілька етапів на спортивних базах Міністерства оборони України. Зокрема, в одному з таких відборів, що проходив 21 січня у Львові, взяли участь троє мешканців Рівненщини – Володимир Буковський, Юрій Кондратюк та Андрій Овсійчук. Втім, результати тестувань поки невідомі.

Днями відбудеться наступний етап відбору до команди. Організатори також повідомили, що набір спортсменів продовжено до 15-го лютого.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівняни уперше можуть взяти участь в Іграх Нескорених

У Рівному пройшов Чемпіонат області з легкої атлетики серед спортсменів «Інваспорту»

ІГРИ НЕСКОРЕНИХ (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, засновані принцом Гаррі Уельським. Слово Invictus означає «незламний», або «нескорений» і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли в собі сили до нових звершень.

Уперше Invictus Games відбулися 2014 року у Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже 2017-го року військові спортсмени втретє зустрінуться у Торонто.

Офіційні правила Ігор Інвіктус 2017.

Проект здійснюється за підтримки Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA), активних громадських організацій.





На правах реклами