Ми у Facebook
04.02.2017, 14:00

До уваги рівнян-водіїв: транзитними авто можна буде користуватися довше

Ілюстративне фото

Активісти нещодавно перекривали дороги і палили шини — вони вимагали прийняти новий законопроект.
Цей новий законопроект №5567 передбачає "запровадження умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами транспортних засобів особистого користування і встановлення справедливої плати за їх тимчасове ввезення в Україну громадянами-резидентами". Фактично транзитними (ввезеними з-за кордону) авто, можна буде користуватися довше.

З Рівного, можливо, їздитиме швидкісний потяг до Польщі

Тобто замість мита закон передбачає введення щомісячного платежу за машини. Платіж платився б під час розмитнення. Це стосується автомобілів, яким сім й більше років.

Якщо народні обранці проголосують за цей закон, то власник матиме право не розмитнювати авто, але щомісяця платитиме відсоток від вартості розмитнення: у 2017 році — 0,2%, у 2018 році — 0,3%, у 2019-му і наступних роках — по 0,5%.

Шахрайство на Рівненщині: улюблені "схеми" злодіїв та способи захисту


Загалом вартість "річного платежу" у 2017 році становитиме 2,4%, у 2018 році — 3,6%, у 2019 році — 6% від вартості повного розмитнення.
За такими новими нормами, авто можна буде ввезти на територію України на термін до року з можливістю продовжити до 60 днів за умови оплати продовжених місяців.

За повідомленням Економічної правди.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами