Ми у Facebook
05.02.2017, 16:00

Дача. Сад. Город. Коли краще сіяти помідори на розсаду

Помідори уже давно потрапили в перелік найбільш вживаних овочів серед українців, а тому сіяти їх беруться чимало городників. А коли правильно починати процес вирощування томатів, щоб були здоровими і смачними, радить "Дача. Сад. Город."
Так, висів багатьох овочевих культур на розсаду розпочинається уже з лютого, але помідори в цей період досвідчені городники висівати не радять.

Річ у тому, що оптимальним періодом для дозрівання розсади помідорів вважається 40-50 днів. Якщо розсаду висіяти у лютому, до часу висадки ваші помідори можуть не тільки перерости, а й встигнути "придбати" різні захворювання. Такий ранній висів розсади можливий лише тоді, коли ви забезпечите якісне освітлення в теплиці та достатню кількість тепла. Однак, якщо не хочете ризикувати, оптимальним періодом для висіву помідорів буде з 15 березня до початку квітня. Висів розсади у цей період зробить її більш стійкою до хвороб та шкідників, а потім позитивно вплине на родючість.



Як сіяти розсаду? Перед тим, як починати висівати насіння, підготуйте поживну суміш. Для цього перемішайте 60% торфу, 30% перегною і 10% річкового піску. Як варіант, можна придбати такий субстрат і в магазинах.

Краще висівати насіння рядками глибиною в 1 см. Для пророщування помідорів температура в приміщенні не повинна опускатися нижче +18. . . + 25 градусів.



Гарного врожаю!

Читати також:

Як виростити зелену цибулю на підвіконні

Посівний календар на лютий 2017

Як поливати город: підбір оптимальної системи поливу





На правах реклами