Ми у Facebook
08.02.2017, 18:55

На Костопільщині відбулися військові навчально-патріотичні ігри «Патріот» [+Фото]

В одній із шкіл Костопільського району завершився одноденний збір майже сотні дев’ятикласників регіону. Всі вони взяли участь у військових навчально-патріотичних іграх «Патріот» під наглядом офіцерів української армії.
Саме цю категорію школярів обрано невипадково. Адже шкільною програмою, в рамках військово-патріотичного виховання, передбачено вивчення предмету «Захист Вітчизни» учнями десятих та одинадцяти класів. З метою проведення роботи в цьому напрямку, з рештою підлітків за спільною ініціативою районної державної адміністрації, районної ради, освітян та військовослужбовців Збройних Сил України було створено ігри «Патріот».

Захід було поділено на три етапи. Першим з них став творчий конкурс, під час якого кожна із шести команд, через пісні, вірші та виступи на сцені, демонструвала свою любов до Батьківщини, традицій українського народу та його прагнення завжди бути незалежним. Аби результати змагань були більш об’єктивними до складу комісії увійшли офіцери Збройних Сил України, які мають досвід участі в антитерористичній операції. Окрім оцінювання, воїни-контрактники місцевого гарнізону провели для присутніх ряд занять з тактичної медицини, рукопашного бою, одягання протигаза та загальновійськового захисного комплекту, розбирання та збирання автомата АК-74. Приємною несподіванкою для учасників ігор став куліш з військової польової кухні, якого після виснажливих змагань кожен із присутніх наївся досхочу.

Як зазначила співорганізатор заходу військово-патріотичного виховання Наталія Беляновська проведення таких ігор тут відбувається щороку вже втретє. Саме такі заходи сприяють вихованню у школярів громадянських якостей, духовному осмисленню патріотизму, який поєднує любов до рідного краю та його народу.

В свою чергу, заступник командира військової частини з роботи з особовим складом майор Денис Журбенко наголосив, що відчуває відповідальність за виховання патріотів і захисників Вітчизни, тому з радістю відвідує зі своїми підлеглими школи і знайомить молодь з військовою службою.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Спортивний проект OlympicLab повернувся до Рівного

У Рівному запустили новий проект НОК України Olympiclab
















На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ