Ми у Facebook
09.02.2017, 12:02

Сусідський конфлікт на Рівненщині: затяжні скарги

До редакції ОГО звернулися обурені мешканці села Вересневе Рівненського району.
Люди скаржаться, що часто чують з подвір’я cусіда крики свиней, яких забивають.

Читайте початок:
Сусідський конфлікт на Рівненщині: чоловік забиває забагато свиней?

Скаржаться ці люди на свого сусіда уже давно. Наприклад, у 2012 році зверталися до Головного управління ветеринарної медицини у Рівненській області. У листі від 13 липня 2012 року, який надійшов з цього управління, зазначалось, що подвір’я Ігоря Дзьолося (а саме про нього йде мова) оглянули. На день перевірки у нього на подвір’ї виявили 10 свиней. Констатували, що чоловік «є приватним підприємцем і займається заготівлею м’яса забійних тварин та реалізацією його на ринку та реалізацією його на ринку в місті Рівне, він не заперечував, що проводить забій забійних тварин в поодиноких випадках, а в переважній більшості (з його слів) він заготовляє м’ясотуші забійних тварин з відповідними документами безпосередньо від власників тварин». Слідів забою тварин на подвір’ї не знайшли. Обмежилися тим, що письмово попередили Ігоря Дзьолося про адміністративну відповідальність за порушення законів України «Про ветеринарну медицину» а також «Ветеринарно-санітарних Правил для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин».

Африканська чума свиней знову на Рівненщині

З Головного управління ветеринарної медицини у Рівненській області повідомили, що з квітня 2016 року – відтоді як в Україні створили Держпродспоживслужбу – мешканці Вересневого до управління не зверталися.

Тим часом люди зверталися до інших інстанцій: починаючи від прокуратури й закінчуючи епідемслужбою. На початку 2016 року у відповідь на чергове звернення на ділянці Ігоря Дзьолося побувала комісія у складі секретаря Великоомелянської сільської ради, члена виконкому сільради та спеціалістів з галузі архітектури та містобудування й житлово-комунального господарства. Перевіряючі встановили, що ділянка у чоловіка облаштована за вимогами чинного законодавства, а під час обстеження підсобних приміщень сировини тваринного походження не знайшли і фактів, які б свідчили про нещодавній забій не було. Сам пан Ігор надав пояснювальну записку — мовляв, масово не забиває тварин, а здійснює забій тільки за потребою для власного вжитку, бо «враховуючи економічну ситуацію в країні без власного господарства неможливо вижити».

Читайте продовження: Сусідський конфлікт на Рівненщині: реакція правоохоронців

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами