Ми у Facebook
09.02.2017, 17:30

Сусідський конфлікт на Рівненщині: куди звертатися для захисту прав

ОГО завершує серію публікацій стосовно скарги читачів.
Мешканці села Вересневе скаржаться, що їх сусід увесь час забиває тварин і це заважає їм жити. Сам чоловік ці твердження спростовує. Каже, забиває тварин лише за потреби - як усі люди і не робить це масово.

Читайте початок:

Сусідський конфлікт на Рівненщині: чоловік забиває забагато свиней?

Сусідський конфлікт на Рівненщині: затяжні скарги
Сусідський конфлікт на Рівненщині: реакція правоохоронців
Сусідський конфлікт на Рівненщині: відповідь сусіда

Хто ще може допомогти розібратися у цій ситуації?

Уже згаданий Василь Тонконоженко, який нині обіймає посаду начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області, пояснює: за потреби мешканці села Вересневе можуть написати скаргу до управління Держпродспоживслужби Рівненського району. Чиновник також зазначає, що кількість худоби, яку можна тримати у себе на подвір’ї може регламентувати положення, яке можуть розробити у сільській раді. Якщо такого положення немає, то закон не обмежує кількість тварин, які можна тримати у своєму господарстві - якщо тримають їх для власних потреб.

А саме до цього, нагадаємо, і апелює Ігор Дзьолось і саме в це не вірять його опоненти-односельці. Вочевидь, поки мешканці Вересневого не знайдуть спільної мови, свині на подвір'ї пана Ігоря побачать ще не одну делегацію контролерів. А з якою періодичністю і для яких цілей їх забивають — тварини перевіряючим, на жаль, не пояснять. Розбиратись у задавненому конфлікті так чи інакше доведеться людям.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ