Ми у Facebook
12.02.2017, 09:00

Рівнянка здобула золото на Кубку України з важкої атлетики

Рівненська спортсменка Марія Тимощук перемогла на Кубку України з важкої атлетики – 2017 у ваговій категорії до 63 кг. В загальнокомандному заліку збірна Рівненської області стала третьою, пропустивши вперед харків'ян та донеччан.
Майстер спорту України яка є вихованкою обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» та комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Рівненської обласної ради.

Перші у цьому році загальнонаціональні змагання з важкої атлетики відбувалися у Чернігові упродовж 1-4 лютого. Турнір зібрав 200 найсильніших спортсменів країни - 75 жінок та 125 чоловіків, які боролися за путівки на чемпіонат Європи в Хорватії (квітень 2017).

Загалом у боротьбі за Кубок України важкоатлетки Рівненщини здобули «бронзу». Перше та друге місця зайняли спортсменки із Харкова та Донецька.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Юні рівненські легкоатлети відзначилися на Чемпіонаті України в Запоріжжі

Рівненські легкоатлети зібрали вражаючий врожай нагород у Луцьку

До слова, Марія Тимощук у 2016 році стала абсолютною чемпіонкою Європи та срібною призеркою чемпіонату світу з важкої атлетики серед спортсменок до 17 років. Тренер спортсменки Микола Мамчич.

Ще раніше спортсмени із Рівненської області Марія Тимощук та Аліна Кірічук виграли золоту та срібну медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики. Змагання проходили у Польщі у місті Нови-Томишль серед серед юнаків та дівчат до 17 років. До цього ці ж дві рівнянки здобули медалі найвищої проби на всеукраїнських змаганнях з важкої атлетики серед кадетів. А Марії Тимощук при цьому вдалося, одночасно, поставити три рекорди України.

Новий рекорд України серед юнаків встановив здолбунівський штангіст Віталій Смочек. Сталося це у тому ж Чернігові на дорослому Кубку України з важкої атлетики.

Віталій у категорії до 69 кг у ривку підняв штангу вагою 121 кг, а у поштовху – 151 кг. Крім юнацького рекорду здолбунівський одинадцятикласник здобув срібну медаль серед дорослих, а також виборов путівку на юнацький чемпіонат світу, що у квітні відбудеться у Таїланді. Готував спортсмена до змагань тренер Володимир Гордійчук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ