Ми у Facebook
14.02.2017, 20:00

8 фільмів, які варто подивитися рівнянам до Дня закоханих

Портал OGO.ua підібрав для вас фільми, які зовсім не схожі за жанром та сюжетом, але які розкривають любов у всіх її проявах – від ілюзії кохання, сліпої пристрасті до вічного і прекрасного почуття...


Кращі фільми для сімейного перегляду


"Енні Голл" (Annie Hall, 1977)
Реж. Вуді Аллен


кадр з фільму "Енні Голл"
кадр з фільму "Енні Голл"


Фільм спеціально для любителів якісного інтелектуального гумору. У стрічці розповідається про зародження, розвиток і кінець любовних відносин пари – нью-йоркського коміка Елві (єврея-невротика, який бачить скрізь антисемітські змови і вже 15 років відвідує психоаналітика) та молодої співачки Енні. Головний герой фільму з гумором та іронією розказує про своє життя, про людей, які його оточують. Він скептично аналізує свої невдачі в особистому житті, в якому було кілька коханих жінок. Стрічка про те, якими безглуздими не були б стосунки, ми всі до них чомусь прагнемо...




"Щоденник пам’яті" (The Notebook, 2004)
Реж. Нік Кассаветіс



кадр з фільму "Щоденник пам'яті"
кадр з фільму "Щоденник пам'яті"


"За кожною великою любов'ю стоїть велика історія…" Ця романтична драма знята за сюжетом однойменного роману Ніколаса Спаркса. Якщо ви думаєте, що цей фільм – чергова сльозлива романтична драма, ви дуже помиляєтесь.

Це історія кохання, яка охоплює майже півстоліття. У центрі сюжету – стосунки сільського хлопця (Ной) та дівчини з міста (Еллі), які зустрічаються одного літа ще у юності. Саме цього літа вони закохуються одне в одного. Але на заваді їхньому коханню стає початок Другої світової війни, батьки дівчини, які мріють про вигідну партію для своєї доньки, та розлука. Роки йшли, вони вже не були тими людьми, в яких закохалися вперше… Чи зможуть головні герої фільму подолати всі перешкоди та знайти нарешті своє щастя?




"Вічність" (Éternité, 2016)
Реж. Чан Ань Хунг



кадр з фільму "Вічність"
кадр з фільму "Вічність"


Знамениті французькі актриси Одрі Тоту, Мелані Лоран і Береніс Бежо грають трьох різних жінок з нелегкими долями. У фільмі показана історія трьох поколінь жінок, що живуть в різний час протягом усього XX століття. Режисер фільму, в’єтнамець Чан Ань Хунг, називає "Вічність" жіночим фільмом і не приховує, що його метою було створити ефект підглядання: під час перегляду здається, що ти читаєш три особисті щоденники. Проте, цей фільм буде не зайвим подивитись і чоловікам, адже він не тільки про жіночі переживання, а й про існування вічного і прекрасного почуття.




"Пропозиція" (The Proposal, 2009)
Реж. Енн Флетчер


кадр з фільму "Пропозиція"
кадр з фільму "Пропозиція"


Дуже дотепна комедія про непростий офісний "роман". Головна героїня (Маргарет) родом із Канади, але працює в одному з найбільших видавництв Нью-Йорка. Вона дуже суворий бос, колеги її недолюблюють та навіть називають "відьмою" позаочі.

Одного дня її начальник повідомив їй, що у неї виникли проблеми з візою і що її можуть депортувати на рік із країни… У хвилини відчаю і усвідомлення того, що вона позбудеться своєї улюбленої роботи, Маргарет повідомляє, що виходить заміж за свого асистента Ендрю і тому має право залишитися в США. Але для самого хлопця це стало такою ж несподіванкою, як і для його колег. Що ж було далі, чи погодиться хлопець на цей фіктивний шлюб та як вони зможуть переконати офіцера еміграційної служби у своїх щирих почуттях?




"Великий Гетсбі" (The Great Gatsby, 2013)
Реж. Баз Лурманн


кадр з фільму "Великий Гетсбі"
кадр з фільму "Великий Гетсбі"


Фільм є однойменною екранізацією роману Френсіса Скотта Фіцджеральда. Це якраз той самий приклад, коли екранізація нічим не гірша за книгу, а навпаки дозволяє краще відчути епоху й почуття героїв роману.

Влітку 1922 року Нік Керравей приїздить до Нью-Йорка, де оселяється у невеликому будинку на Лонг-Айленді, поряд з розкішною віллою дуже заможного і надзвичайно таємничого Джея Гетсбі. У своєму маєтку Гетсбі часто влаштовує гучні вечірки, хоча сам у них участі не бере. Несподівано на одну з таких вечірок отримав запрошення й Нік. Згодом вони з Джеєм Гетсбі стали приятелями і він дізнався, що той багато років кохає його кузину Дейзі, яка живе із чоловіком той бік затоки... Це яскрава і видовищна історія про заборонене кохання, безумство та ревнощі.


20 фільмів про Другу світову війну, які варто подивитися українцям



"Спокута" (Atonement, 2007)
Реж. Джо Райт


кадр з фільму "Спокута"
кадр з фільму "Спокута"


Події цієї романтичної драми відбуваються в Англії наприкінці 1930-х років. Тринадцятирічна дівчинка Брайоні має багату уяву, пише п'єси та хоче стати письменницею. Її старша сестра Сесилія й син прислуги Роббі таємно закохані одне в одного. Дівчинка стає свідком низки курйозних подій за участю Роббі й Сесилії і, витлумачивши все по-своєму, вирішує, що Роббі є сексуальним маніяком, який переслідує її сестру. Маленька дівчинка помилково звинувачує хлопця у злочині, який той ніколи не скоював і таким чином назавжди відбирає у своєї сестри право на щастя. Хлопець потрапляє у в'язницю, а Сесилія відмовляється вірити сестрі, породжуючи страшну ворожнечу між ними… Все своє життя ця історія переслідувала Брайоні та намагалась всіляко спокутати свою помилку.



"Космос між нами" (The Space Between Us, 2017)
Реж. Пітер Челсом


кадр з фільму "Космос між нами"
кадр з фільму "Космос між нами"


Це історія кохання двох підлітків, яких розділяє космос... Головний герой Гарднер Елліот виріс у колонії на Марсі і за все своє життя зустрів лише 14 осіб – вихователів-колоністів, вчених, які вирушили опановувати життя на Марсі. Він перша людина, що народилася на Марсі. Єдине, що поєднує його із Землею, це онлайн-дружба з дівчинкою з Колорадо, типовим складним підлітком. До речі, саундтреком до фільму стала пісня "Космос" української підліткової групи "Open Kids".




"Спокуса" ( Original Sin, 2001)
Реж. Майкл Крістофер


кадр з фільму "Спокуса"
кадр з фільму "Спокуса"


Цей еротичний трилер не залишить байдужим нікого. В основу фільму ліг захоплюючий роман американського письменника Вільяма Айріша (Вулрича Корнелла) "Вальс у темряві".

Луїс Антоніо Варгас — багатий торговець кавою, який вирішив взяти собі в дружини американку, познайомившись з нею по листуванню. Знайшовши своє щастя, він і його дружина Джулія починають нове життя. Все йде нормально, поки історія не бере фатальний поворот в лабіринти брехні, обману і вбивства. Джулія виявляється зовсім не Джулією, а іншою жінкою, що разом із другом витягує гроші з чоловіків шляхом обману. Проте головний герой настільки одержимий жінкою, що готовий пробачити їй брехню і зраду. "Джулія" стає для головного героя не просто фатальною жінкою, а справжньою маною. Головний герой готовий йти до кінця, і кидається на пошуки своєї коханої...


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники,Facebook





На правах реклами