Ми у Facebook
14.02.2017, 16:00

Дача. Сад. Город. Вирощуємо перець Чилі на підвіконні

Роботи з вирощування цієї гострої спеції варто розпочати уже наприкінці цього місяця.
Знаменитий перець Чилі уже давно став частиною раціону для тих, хто любить посмакувати гостреньким. Крім того, що цей інгредієнт чудово доповнює різні страви, він допомагає зміцнити імунітет, спалює жири, бореться з простудними захворюваннями та має ще багато корисних властивостей. А виростити такий перчик можна і вдома.



Так, оптимальним періодом для висіву перцю Чилі на розсаду вважається кінець лютого - початок березня. Таким чином вже в червні ви матимете гострі перчинки.

Для отримання гарного врожаю кімнатного перцю варто обрати насіння гібридів. Найбільш популярними є "Пікова дама", "Маленьке диво", "Аладдін", "Медуза", "Корал", "Кармен" тощо. Для прискорення проростання насіння на кілька днів замочують у мокрій марлі. Коли з'являться паростки, можете сміливо проводити висів. Сіяти перці можна звісно і в сухий ґрунт, але сходів доведеться чекати трохи довше.

Висів розсади. Для вирощування перцю Чилі оптимальною буде суміш перегною, піску і листової землі. Спочатку ґрунтову суміш насипте у неглибокий ящик, потім висівайте перець на глибину 0,5 см з інтервалом 5-6 см. Після посіву ґрунт рясно побризкайте водою.

До появи сходів, горщик варто тримати в приміщенні при температурі +22 до +25 °C постійно зволожуючи ґрунт. Як тільки з'являться паростки, перець варто ставити на підвіконня. Коли рослини повністю сформують першу пару справжніх листків, їх можна пересадити в окремі горщики діаметром 10-12 сантиметрів і визначати на постійне місце зростання.

imgF=124383]

Після пересадки перець Чилі варто постійно і рясно поливати, не допускаючи пересихання землі. Надмірна волога також може нашкодити. Взимку оптимальною температурою для рослини буде близько +16 °C, влітку - +22 - +25 °C. В період цвітіння кущі перцю Чилі рекомендується систематично струшувати, що сприятиме кращому запиленню.

Збирати плоди перцю краще в рукавичках, аби не пошкодити шкіру. Не забувайте помістити рослину подалі від дітей. При правильному догляді перець Чилі може рости кілька років, але в такому випадку застарілі кущі доведеться час від часу обрізувати.



Від шкідників кущі перцю Чилі обробляють міцним розчином господарського або дігтярного мила.

Успіхів!

Читати також:

Використовуємо цибулиння в якості добрива

Як виростити огірки на балконі

Коли краще сіяти помідори на розсаду





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ