Ми у Facebook
15.02.2017, 17:06

Дача. Сад. Город. Як власноруч виростити троянду з букета

Для того, аби подаровані квіти ще довго тішили очі, можна продовжити їм життя, висадивши у ґрунт.
Щоб виростити троянду з букета, для початку варто знати кілька головних правил:

- чим раніше ви обріжете подаровані квіти, тим більше у них шансів вкоренитися;

- для вирощування з пагонів найкраще підходять вітчизняні сорти троянд, хоча й закородонні мають шанс на життя.

Отож, розпочнено підготовку троянд. Вирізаємо зі стебла пагін довжиною близько 15 см - тут мають бути не менше, ніж три бруньки. Верхній зріз має бути прямим і на пару см вище бруньки, нижній - обов'язково косий і нижче бруньки на 1 см. Нижній листок повністю видаляємо, а верхні зрізаємо наполовину.



Готові живці бажано поставити на добу в стимулятор росту. Його можна купити в магазині, або приготувати самостійно. Для приготування вкорінювача змішайте сік алоє та воду і пропорції 1:9. Можна також поставити пагони в медову воду, яка непогано сприяє проростанню коренів.



Підготовка ґрунту. Для вирощування троянд найкраще підійде суміш з двох частин перегною і городньої землі та однієї частини піску. Підготовлену землю бажано прогріти в духовці.

Посадка квітки. У горщик з дренажем засипте землю і посадіть туди пагін так, щоб нижня брунька була в землі. Після цього пагін добре полийте і накрийте банкою. Горщик поставте у світле прохолодне місце з температурою 18-20 градусів тепла. Після того, як з'являться пагони, банку час від часу знімайте та обприскуйте квітку водою. Коли корінці добре розвинуться, можна буде зняти банку повністю, а вже згодом висадити рослину у відкритий ґрунт.



Для того, щоб пагін мав більше шансів на проростання, деякі квітникарі радять скористатися картоплею. Готовий пагін, змочений у вкорінювачі, просто помістіть в картоплину без паростків, а потім вже в землю разом з картоплиною. Таким чином ви зможете захистити живець від шкідників та зберегти вологість. Такий пагін також накривається банкою.



Можна також ставити живці у банку з водою для пророщення коріння. У такому випадку воду варто міняти щодня і тримати живці у прохолодному місці. Після появи коріння пагони висаджують у землю.



Успіхів!

Читати також:

Дача. Сад. Город. Декоруємо горщик для квітів своїми руками

Як рятувати орхідею, якщо вона гине

Вигонка гіацинтів до 8 березня в домашніх умовах





На правах реклами