Ми у Facebook
15.02.2017, 15:08

Суд хоче притягнути до відповідальності двох державних реєстраторів Рівненського ЦНАПу

Водночас у Рівненському регіональному ЦНАПі вірять, що цю справу розглянуть неупереджено в межах чинного законодавства, з’ясувавши об’єктивно, повно і всебічно всі обставини цієї справи.
Коментар від Рівненського регіонального ЦНАПУ щодо ситуації, що склалася навколо так званого "рішення про притягнення до адміністративної відповідальності двох державних реєстраторів Рівненського ЦНАПу":
Стаття 124 Конституції України визначає, що правосуддя в Україні здійснюють виключно суди.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/254к/96-вр

Дивною виглядає позиція Головного територіального управління юстиції у Рівненській області. Ухвала суду від 02.12.2016 у справі № 564/2233/16-ц Про скасування заходів забезпечення позову до цього часу не набрала законної сили, тому навіть сьогодні ця Ухвала суду не підлягає до виконання, що підтверджується інформацією з Єдиного державного реєстру судових рішень.

При цьому додатково повідомляємо, що 11.01.2017 Ухвала суду від 02.12.2016 у справі № 564/2233/16-ц Про скасування заходів забезпечення позову взагалі скасована Ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Рівненської області, що підтверджується інформацією з Єдиного державного реєстру судових рішень за цим посиланням:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64030365

— По-перше, нікому із реєстраторів ще не вручили постанову про притягнення до відповідальності, тож ми навіть не знаємо, у чому, власне, були порушення. Коли з управління юстиції пришлють лист, як обіцяли, і у ньому буде розписано, яку саме норму закону порушили, то проведуть у ЦНАПі службове розслідування. Але якщо реєстратори не винні, дійдемо до Європейського суду з прав людини. А я впевнений у невинуватості працівників, - говорить колишній директор ЦНАПу Віталій Герман.

І додає, що скаргу написав міський депутат Василь Немеш. Він тиснув на реєстраторів, аби вони зареєстрували майно на 16 Липня, навколо якого тривають судові суперечки і не було жодного рішення суду, яке б набрало законної сили. Він погрожував і моїм працівникам, і мені. Як на мене, обласне управління юстиції отримало вказівку з Мін'юсту. Взагалі я скептично ставлюся до комісії при управлінні юстиції, яку антирейдерський закон наділив правом здійснювати правосуддя. Конституція передбачає, що визнати когось винним може лише суд, а не сім працівників управління юстиції.

Сподіваємося, що Рівненським міським судом питання про спробу притягнути до адміністративної відповідальності державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень , які працюють в Управлінні забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради, розглянуть неупереджено в межах чинного законодавства, з’ясувавши об’єктивно, повно і всебічно всі обставини цієї справи.





На правах реклами