Ми у Facebook
16.02.2017, 10:00

Іноземні доходи потрібно декларувати

Фахівці ДПІ у м.Рівному повідомляють про необхідність декларувати іноземні доходи, отримані за минулий рік.
Відповідно до норм Податкового кодексу України сума іноземних доходів включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку. Щоб правильно встановити суму доходів, які треба задекларувати в національній валюті, громадянин повинен перерахувати отримані іноземні доходи за валютним курсом Національного банку України, що діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів.

Нагадуємо, за підсумками 2016 року сума іноземного доходу оподатковується податком на доходи за ставкою 18%. Військовий збір розраховується фізичними особами самостійно за ставкою 1,5% об’єкта оподаткування.

Рівненська податкова у питаннях і відповідях

У податковій декларації про майновий стан і доходи громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи та військового збору.

Сума податку на доходи та військового збору, зазначена у податковій декларації за 2016 рік, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2017 року.

Отож, рівнянам, які у минулому році отримували іноземні доходи, зокрема під час працевлаштування на сезонних роботах за кордоном, не слід зволікати з поданням декларації.





На правах реклами