Ми у Facebook
17.02.2017, 19:00

Дача. Сад. Город. Як правильно сіяти моркву, щоб отримати хороший урожай

Морква вважається однією з найпоширеніших городніх культур. Вона чудово доповнює багато страв та служить джерелом вітамінів для дітей та дорослих. Сіяти моркву в теплиці можна уже після 20-го лютого. А як краще це зробити, аби отримати гарний врожай - читайте далі.
Зачасту трапляється так, що насіння моркви сходить не дуже добре, тоді доводиться сіяти його дуже густо, потім проріджувати по кілька разів. Для того, аби позбутися зайвих клопотів, городники пропонують скористатися іншим методом висіву моркви.

Для цього за 10-12 днів до посіву насіння моркви засипте в шматочок марлі чи будь-яку іншу ганчірку. Потім вузлик з насінням неглибоко закопайте у вологу землю. За 10-12 днів з насіння повинні вивітритися ефірні масла, які зачасту заважають йому прорости.



Після закінчення цього терміну вузлики з насінням відкопуємо. Насінини після такої процедури уже повинні бути набряклі і майже пророслі.

Висів моркви. Висипте насіння у посудину з крохмалем для того, щоб його було добре видно під час посіву. У землі робимо невеличкі борозни і розкладаємо насіння з проміжками 3-4 см, присипаємо піском. Таке насіння повинно зійти на 3-5 день після висіву.

Поливати моркву до проростання не потрібно. Так ви можете лише створити важку кірку з землі, яка заважатиме їй прорости.

Коли морква підросте, можна її трохи прорідити. Не забувайте поливати - так морква буде довга та соковита.



Читати також:

Як правильно обрати насіння та підготувати його до посіву

Використовуємо цибулиння в якості добрива

Як боротися зі шкідниками кімнатних рослин





На правах реклами