Ми у Facebook
21.02.2017, 11:31

Перевірено – означає надійно!

Кожен, хто хоча б раз мав справу з купівлею квартири, однозначно відчував невпевненість у тому, наскільки комфортною та, головне, безпечною буде нова оселя.
Кожна з рекламних пропозицій красивіша й привабливіша від іншої, ріелтори і консультанти красномовні та переконливі, але все це не може дати правдивих гарантій якості, надійності та безпечності. Яким же способом робити вибір, на що орієнтуватися, що є запорукою вдалого вибору та якими є особливості рівненського ринку житла, ми вирішили дізнатися, поспілкувавшись із головою житлового кооперативу «Рівненська Брама» Андрієм Савчуком.

Довідково: Житловий кооператив «Рівненська Брама» - один із найбільших житлових комплексів у місті Рівному, площа якого складає 61 тисячу квадратних метрів житла та комерційних площ.

- Якби Вам довелося зараз купувати житло, які критерії надійності для Вас відігравали би вирішальну роль?
- Саме так ми й чинимо, коли розробляємо черговий проект будівництва. Ми запитуємо впершу чергу в себе, маю на увазі всю нашу команду, що було би для нас важливим і переконливим критерієм у виборі житла. Яким чином ми могли би поліпшити наш проект так, щоби майбутні мешканці нашого комплексу відразу відчули, побачили, переконалися в правильності свого вибору. Якби ж мені довелося зараз справді стати на місце покупця, я би спершу звернув увагу на репутацію забудовника. Які проекти вже реалізовані цією компанією, якими є відгуки тих, хто вже придбав там житло… В еру Інтернету це насправді не складно, усе на виду.

- Цього достатньо?
- Ні, більшість забудовників, у Рівному це теж поширена практика, будують житлові будинки за спрощеною, декларативною схемою, за так званою третьою категорією складності – мінімальний пакет документів, мінімум контролю, достатньо всього лише потрібних зв’язків у владних кабінетах. Ми ж, будуючи житловий комплекс «Рівненська Брама», з низки об’єктивних причин, від цього легкого шляху відмовилися і провели повну експертизу всіх 11 будинків, які плануємо зводити за найвищою п’ятою категорією складності. І хоча це зовсім непроста, витратна в часі й досить забюрократизована процедура, пройти її було просто необхідно. Це наша репутація, тепер ніхто не може дорікнути нам у тому, що хоч якась, незначна частина проекту не відповідає сучасним будівельним вимогам. Довелося залучити цілу низку фахівців, проектантів, субпідрядних організацій. Та й проходили ми експертизу не в Рівному, а в Києві, щоб ні в кого не лишалося сумнівів у достовірності отриманих висновків.

- Тож?
- Тож покупцям раджу звернути увагу на те, яким чином проходила експертиза проекту, наскільки комплексним є проект. Зрештою, до будівництва житлового будинку варто підходити грунтовно, це не сарай чи собача будка, це – безпека сотень або навіть тисяч людей, які там мешкатимуть. Аргумент для наших клієнтів (ЖК «Рівненська Брама») – залізобетонний, кожна складова від вхідних дверей до конструкції котельні – перевірена на якість, надійність і довговічність, про що є повний і досконалий пакет документів.

- Власне, поцікавитися наявністю такого пакету документів теж було би не зайвим?
- Звісно! Порядний забудовник не стане приховувати чогось від вас, якщо в нього все в порядку. Інша моя порада стосується того, як забудовник ставиться до свого клієнта. Ми поставили нашим конкурентам високу планку. Це й тепла підлога, і батареї, і пристойної якості вхідні двері виробництва Білорусі, і вікна в шість камер і три склопакета, поліпшене планування всіх елементів — коридорів, ліфтів, сходових маршів. Ми все це презентуємо рівнянам уже незабаром, кожен зможе прийти і все побачити на власні очі, а потім порівняти з пропозиціями інших компаній.

Відразу зазначу, недобросовісні забудовники, як правило, бажають швидкої наживи й на таких речах економлять. Тому придивіться до вказаних опцій і тільки після того обирайте.

- До речі, про конкуренцію на рівненському ринку нерухомості: забудовників досить багато, очевидно, боротьба досить жорстка?
- Конкуренція жорстка і брудна. Постійно відбуваються якість провокації, підкилимні ігри, поширються плітки й інформаційні фейки найнижчого ґатунку. Але ми повністю впевнені в тому, що ми робимо, наша пропозиція якісна й найголовніше комплексна, плюс комплектація квартири, це 80 % наповненості, готовності житла.

Когось це дратує, адже ціна квартир у Рівному до нашої появи на цьому ринку була невиправдано завищеною на 20–30 відсотків, а кінцевий споживач отримував досить посередній за якістю продукт. Навіть зараз конкуренти планують проти нас акцію, підбурюючи пайовиків, але я спокійно до цього ставлюся, адже подібні ворожі атаки відбуваються не вперше, і будівництва їм зупинити не вдалося жодного разу.

Ті, хто вставляє палки в колеса нам у Рівному, повинні зрозуміти, що конкурувати потрібно оригінальністю ідей, продуманістю проектів, довершеністю якості робіт, економічністю ціни. Ми розвиваємося і не боятимемося труднощів, бо хочемо стати кращими, отримуємо задоволення від того, що робимо, й судимо про результати нашої роботи від того, наскільки задоволені нашою працею мешканці збудованих нами будинків.





На правах реклами