Ми у Facebook
22.02.2017, 19:00

Дача. Сад. Город. Чим найкраще накривати теплицю

Не за горами весна і для отримання раннього врожаю багато гордників уже починають встановлювати теплиці. Для їх виготовлення зачасту використовують підручні матеріали, однак не всі з них підходять для вирощування рослин.
Так, найчастіше дляа накриття теплиць господарі використовують звичайну поліетиленову плівку. Плюсами тут є низька вартість, прозорість та простота монтажу, однак такий матеріал далеко не довговічний. Плівка дуже швидко руйнується під впливом ультрафіолетового проміння, стає крихкою та швидко рветься через погодні зміни. Крім цього, на її поверхні постійно накопичується пил, відмивання якого знову порушує цілісність матеріалу.



Крім плівки, для покриття теплиць застосовують скло. Цей матеріал має практично ідеальні характеристики для парників, оскільки дозволяє легко проникати сонячному промінню та фільтрує ультрафіолет. Однак скло досить тяжке і крихке, а тому монтувати таку теплицю доведеться чимало часу. Як варіант, для полегшення монтажу використовують і старі засклені вікна.



Ну а ідеальним варіантом для покриття теплиць став сучасний матеріал - пористий полікарбонат. Панелі з полікарбонату добре пропускають сонячні промені та мають стійкість до різних температур. Таку теплицю не доведеться розбирати на зиму, а монтувати її досить просто через легкість матеріалу.



Читати також:

Як правильно сіяти моркву, щоб отримати хороший урожай

Виготовляємо натуральні укорінювачі для рослин

Використовуємо цибулиння в якості добрива





На правах реклами