Ми у Facebook
25.02.2017, 11:00

Куди рівняни можуть здати використані лампи з ртуттю

В оселях рівнян такі лампочки не новина, адже вони допомагають заощаджувати електроенергію.
Правда, через свою небезпечну начинку такі лампи потребують й спеціальної утилізації, адже якщо її просто викинути на смітник, то вона може нашкодити довкіллю. Утилізація складається з кількох етапів:

1. Підготовка (звільнення ламп від пакування, приготування розчину реагентів для демеркуризації та завантаження його у реактор).
2. Завантаження та безпосереднє знешкодження (у герметичному реакторі відбувається подрібнення ламп та зв’язування елементів ртуті реагентами)
3. Вилучення залишкового шламу з реактора (отриманий шлам є цілком безпечним та може використовуватись у якості будівельної сировини).

ДИВІТЬСЯ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО УТИЛІЗАЦІЮ ЛЮМІНЕСЦЕНТНИХ ЛАМП

Як зазначив у своєму коментарі ОГО експерт з питань житлово-комунального господарства і громадський активіст Сергій Пінчук, у місті Рівному немає пунктів для збору відпрацьованих люмінесцентних ламп у населення.

Рівненське товариства "ЕКО-Хелп" збирає ртутновмісні лампи у підприємств. Однак, загалом, здати ртутновмісну лампу можуть і рівняни:

- Ми масово лампи від населення не приймаємо. Але, якщо хтось має бажання здати люмінесцентні лампи для утилізації, можуть звернутися до нашого товариства. Лише за утилізацію потрібно буде перерахувати кошти на наш банківський рахунок — ми готівку не приймаємо. Утилізація звичайної економної лампи з ртуттю коштуватиме 4 гривні, “довгої” лампи — 5 гривень. Саме стільки потрібно заплатити за переробку у Львові, - розповідає Іван Ковальчук - директор товариства "ЕКО-Хелп".

Використані люмінесцентні лампи в оселях рівнян: куди подіти?


Товариство "ЕКО-Хелп" знаходиться у Рівному, на вулиці Пересопницька, 146. Деталі можна дізнатися за телефоном: 63-40-67.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами