Ми у Facebook
25.02.2017, 18:30

Ректор відомого університету Рівненщини Ігор Пасічник: «Ми сформували з вас не тільки високоосвічених професіоналів, а й особистостей, які ніколи не зрадять Україну»

У Національному університеті «Острозька академія» сьогодні відбулася «Конвокація-2017» — урочиста церемонія вручення дипломів магістрам.
«...перед Богом та людьми, своїм ім’ям та совістю — обіцяю! Пронести через усе життя любов до рідної землі, відстоювати та розвивати освітні традиції Острозької академії, вірою та правдою служити своєму народові, віддавати на його благо здобуті знання. Завжди сіяти добре, мудре, вічне. Служити істині. Берегти і множити чесноти Братства випускників, ніколи і ні в чому не зрадити честі моєї Альма-матер», — такі слова звучали під час урочистого виголошення ґрадуантами обіцянки випускника Національного університету «Острозька академія».



Цьогоріч дипломи магістрів Острозької академії отримали понад 200 молодих людей. За словами випускниці, магістра журналістики Ірини Михалевич, Острозька академія дала їй путівку в життя і вона надзвичайно щаслива, що навчалася саме в цьому університеті.



«Випускником-магістром Острозької академії я себе називаю гордо і не втрачаю жодної можливості про це заявити. Безперечно, це ще й відповідальність — бути гідним представником невеликої, але дуже поважної спільноти — Острозької академії. Помітила, що між випускниками академії є особливий зв'язок. Ми можемо бути навіть не знайомі, але щойно ідентифікуємо один одного як “спудея”, відразу ж виникає приязнь. Мабуть це тому, що підсвідомо розуміємо — перед нами людина з високим рівнем знань, а головне — культури. Виховання, порядність, хороший смак, сформовані в Острозькій академії, вважаю дуже цінним своїм здобутком. Таким людям роботу знайти нескладно. Я працюю на телебаченні ще з третього курсу і вдячна, що викладачі у свій час підштовхнули до цього кроку і далі йшли на зустріч. Академія дала мені багато можливостей і хороших знайомств, за що я надзвичайно вдячна», — поділилася враженнями Ірина.

Ніколи не шкодувала про свій вибір і випускниця Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського НаУОА Влада Гонгало: «Бути випускником Острозької академії – це не просто модно чи брендово, це, передусім, велика фортуна. Зараз, стоячи на фініші і тримаючи в руках диплом магістра права, я впевнена, що обравши інший вищий навчальний заклад, зробила б одну із найбільших помилок у житті. Я дякую Острозькій академії за сформовану у мені тут принциповість, впевненість, відданість і любов як до своєї професії, так і до Батьківщини. Вдячна викладачам, які своєю вимогливістю і небайдужістю навчили думати системно і чітко. Дякую за найкращі роки моєї юності, проведені у стінах Національного університету «Острозька академія».



Під натхненний гімн студентів «Gaudeamus» у виконанні академічного хорового колективу, Конвокація проходила за традиціями, відродженими з часів існування Острозької академії XVI ст.

Ґрадуантів вітали ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник, перший проректор НаУОА, професор Петро Кралюк, декани факультетів та директор Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського, а також почесні гості — начальник головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило, голова Адвокатського бюро Миколи Бляшина, випускник НаУОА Микола Бляшин, міський голова Острога Олександр Шикер, голова Острозької районної державної адміністрації, випускник НаУОА Богдан Турович, протектор НаУОА, кандидат економічних наук Роман Василишин та заступник голови Рівненської обласної ради, випускник НаУОА Олександр Корнійчук.
«Дорогі ґрадуанти, позаду залишився незабутній період — це студентські роки. На Вас чекають непрості випробування. Я впевнений, що ви зможете з честю подолати усі перепони, які траплятимуться на вашому життєвому шляху. Україна зараз потребує саме таких, як ви. За роки навчання ми сформували із вас не тільки високоосвічених професіоналів, а й особистостей із високими духовними й моральними цінностями, патріотів, які ніколи не зрадять Україну. Ваші дороги розійдуться, утім куди б вас не закинула доля, завжди пам'ятайте, що віднині ви маєте три матері: перша — це та, яка вас народила і виховала, друга — це наша Батьківщина і третя — це ваша Альма-матер. Бажаю вам ніколи не зрадити чеснот Острозької академії», — звернувся до випускників ректор Ігор Пасічник.

Традиційно у заході взяли участь інсценізовані образи відомих історичних персонажів: князь Василь-Костянтин Острозький — засновник академії, та княжна Гальшка Острозька — фундаторка цього культурно-освітнього осередку.



На знак вдячності спільнота випускників-магістрів подарувала своїй Альма-матер сертифікат на обладнання сучасної лабораторії Острозької академії.



За доброю традицією, на чолі з ректором у супроводі деканів, викладачів та гостей, випускники створили живий ланцюг, що символізувало прощання з Альма-матер, у якій витають дух науки і мистецтва.





На правах реклами