Ми у Facebook
26.02.2017, 13:28

Одного з фігурантів гучного "бурштинового" затримання на Рівненщині випустили під заставу

За підполковника Служби безпеки України Вадима Федорука, якого підозрюють у причетності до організації злочинного угруповання з незаконного видобутку і торгівлі бурштином, внесено заставу в розмірі 5,2 мільйона гривень.
Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на власні поінформовані джерела.

За словами адвоката Федорука Тараса Самбірського, який заявив, що станом на даний момент Федорук не вийшов на свободу. Водночас адвокат відмовився коментувати інформацію про внесення суми застави в телефонному режимі.

"Специфіка розслідування таких кримінальних проваджень така, що, відповідаючи на ваші питання у відкритий ефір, ми даємо певні важелі впливу для тих, хто займався цими провадженнями", - сказав Самбірський.

Тому дізнатися, звідки людина, яка працювала в Рівненському обласному управлінні СБУ, взяла таку суму, на даний момент не вдалося.

Федорука підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 368 (одержання хабара), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК.

Його затримали 4 липня 2016 року під час спецоперації правоохоронців, у ході якої був також затриманий заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

15 лютого Голосіївський суд м. Києва продовжив термін арешту Федорука на 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі 5,2 мільйона гривень. Станом на сьогодні Федорук перебуває під вартою вже вісім місяців.





На правах реклами