Ми у Facebook
28.02.2017, 14:00

Чоловіками, які ошукали рівнян підробленими відомими порошками, оголосили підозру (+ФОТО)

Зловмисники зуміли нанести чималу матеріальну шкоду.
Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області та безпосередньо Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Рівненського відділу поліції, прокуратурою обласного центру викрили підпільне незаконне виробництво побутової хімії «Ariel», «Tide», «Head&Shoulders», «Fairy» та «Vanish» у Луцьку.

Працівники СБУ затримали багатопрофільного злочинця (+ФОТО)




На сумнівну якість порошків та шампунів поскаржилися рівнянини, які купували їх у мережі Інтернет, зокрема і через соцмережі. За фактом незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України відкрили кримінальне провадження. До розслідування поліцейські долучили і представників компанії «Procter & Gamble», які обурилися появою на ринку величезних партій контрафактної продукції. Адже зловмисники збували підроблений товар на території Рівненської, Волинської, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей.

28 квітня торік поліцейські провели на території Рівненської та Волинської областей вісім санкціонованих обшуків: у виробничих приміщеннях, автомобілях та помешканнях зловмисників. Правоохоронці вилучили близько 40 тонн підроблених товарів, інгредієнтів для їх виробництва, тару для пакування, механічні пристрої для виготовлення та фасування, поліграфію, комп’ютерну техніку, на якій проводився облік товарів, банківські картки, призначені для проведення розрахунків за продукцію, первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи. Загальна вартість вилученої продукції становить понад мільйон гривень.

Рівненські патрульні у хмельничанина знайшли бурштин (+ФОТО)




У ході досудового розслідування слідчі встановили, що 33-річний житель Луцька та 29-річний і 28-річний волиняни підробляли товари. Діючи як організатор та керівник 33-річний лучанин розробив «бізнес-план», схвалений всіма учасниками, відповідно до якого і розподілив функції задля досягнення спільної злочинної мети.

Так, у січні 2016 року в місті Луцьк він організував оренду приміщень для виготовлення та зберігання фальсифікованої продукції: закуповував пральний порошок невідомого походження, тару для пакування, а також етикетки з нанесеними позначеннями торгівельних марок, які в подальшому передавав 29-річному поплічнику для постачання продукції. Також організатор забезпечував групу транспортними засобами, контролював процес виробництва та реалізації фальсифікованої продукції, розподіляв отримані кошти між членами організованої групи, а частину грошей використовував для подальшої злочинної діяльності.



28-річна лучанка під чітким керівництвом через Інтернет на різних сайтах та спеціально створеному інтернет-магазині розміщувала оголошення про продаж продукції, приймала телефоном замовлення від клієнтів, знімала гроші, які перераховували покупці.

Таким чином організована група в складі трьох осіб незаконно використала знак для товарів і послуг, права на які належать компанії «The Procter & Gamble Company», чим завдала правоволодарям матеріальної шкоди в особливо великому розмірі на суму майже 50 тисяч гривень.

33-річному організатору вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частинами 2, 3 статті 27 частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України, решті двом — за частиною 3 статті 229 ККУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Про це повідомили з відділу комунікації поліції Рівненської області.





На правах реклами